Nestor: Tederi ettepaneku vastu hääletades olukord ettearvamatu

03. august 2009, 16:16

Huvitaval kombel on õiguskantsler Indrek
Tederi ettepaneku tõlgendamisel lähtutud arusaamast, et selle poolt
hääletades põhjustatakse uut segadust. Tegelikult on olukord vastupidine, märkis
sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Eiki Nestor.

Sotsiaaldemokraatide fraktsioon toetab õiguskantsleri seisukohta, et valitsusliit tõstis käibemaksu liiga tormakalt ja erakonna esimehe Eiki Nestori arvates on ainuke lahendus see, et käibemaksu arutelu ei jõuaks riigikohtusse.

„Seaduse liiga rutakast jõustumisest tingitud kulud tuleb valitsusel hüvitada,“ ütles Nestor. „Täna riigikogus esitatud eelnõuga Reformierakond, IRL ja Rohelised tegelikult nõustuvad õiguskantsleriga ja tunnistavad oma viga. Loodetavasti hääletavad nad ka õiguskantsleri ettepaneku poolt. Vastuhääletamine oleks lasteaia tasemel nääklus, mitte riigikogule sobilik riigi asjaajamise tase.“

Kui riigikogu ei toeta õiguskantsleri ettepanekut, siis Nestori arvates ei jää õiguskantsler Indrek Tederil muud üle kui riigikohtusse pöörduda.

„Õiguskantsleri ettepaneku vastu hääletamine jätab olukorra ettearvamatuks,“ ütles Nestor. „Huvitaval kombel on õiguskantsleri ettepaneku tõlgendamisel lähtutud arusaamast, et selle poolt hääletades põhjustatakse uut segadust. Tegelikult on olukord vastupidine,“ ütles Nestor.

Sotsiaaldemokraadid olid käibemaksu tõstmise vastu, sest see on majanduskriisi ravimine keskmisest madalama sissetulekuga inimeste tasku arvelt.

Eiki Nestor Eiki Nestor

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. August 2009, 16:47
Otsi:

Ava täpsem otsing