Inspektsioon: antud rikkumise puhul on trahv mõistlik

Kaisa Gabral 23. november 2009, 16:35

Usume, et antud rikkumise puhul on määratud trahvisumma mõistlik ning koos karistatuse avalikustamisega täidab oma eesmärki, kommenteeris finantsinspektsiooni turujärelevalve divisjoni juhi Kristjan-Erik Suurväli .

"Vastavalt väärtpaberituru seadusele on trahvri piirmäär analoogse teo eest juriidilistele isikutele 500 000, füüsilistele isikutele 18 000 krooni. Finantssektori trahvimäärad on sätestatud sarnaselt üldiste trahvimääradega, st piirmääraks on ka finantsvaldkonnas 500 000 krooni. Finantsinspektsioon on siiski seisukohal, et finantssektoris oleks mõistlik kohaldada oluliselt kõrgemaid trahvimäärasid.
Rahatrahvi määramise puhul on tegemist kaalutlusotsusega, kus võetakse arvesse nii kergendavaid kui raskendavaid asjaolusid," kommenteeris Suurväli finantsinspektsiooni otsust karistada väärteo korras Tallinki suuromanikele kuuluvat Infortari ja Hans H. Luige ettevõtet HHL Rühm.

 

Samuti said rahatrahvi Toivo Ninnasele kuuluvad ettevõtted Taastusravikeskus Viiking ja Tekali ning Alta Capitalile ja Indrek Rahumaale kuuluv Vicron Investment Group, ning Veiko Taevere.

Suurväli sõnul lähtutakse rahvi määramisel sellest, et trahv oleks rikkumise suhtes proportsionaalne, õiglane ja isikule arusaadav. "Usume, et antud rikkumise puhul on määratud trahvisumma mõistlik ning koos karistatuse avalikustamisega täidab oma eesmärki. Korduv teavituskohustuse rikkumine on raskendav asjaolu. Kui taolisi rikkumisi samade iskute poolt tulevikus esineb, kajastub see kindlasti trahvisummas. Kindlasti teavitame sellest ka avalikkust," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. November 2009, 16:47
Otsi:

Ava täpsem otsing