BÖRS: Aasias langus

Romet Kreek 17. detsember 2009, 09:48

Aasia aktsiaturgudel käib pankade vedamisel langus, muretsetakse intressimääradest ja Hongkongi keskpanga hoiatusest tingituna.

„Paranenud majandusnäitajate juures vaatab investorid võimalust, et majanduste elavdamise pakette hakatakse oodatust varem tagasi tõmbama ja sellel järgnevad intressimäärade tõusud,“ ütles Banco de Oro Unibanki investeerimisjuht Marvin Fausto Bloombergile. „Varajane väljumine ja intressimäärade tõus võib lüüa käimasoleva majanduse taastamise rajalt välja.“

Hongkongi keskpank hoiatas, et riskitakse varahindade järsu korrektsiooniga, kui raha muudab liikumise suunda. Tänavuse aktsiaturu tõusu vedas kapitali sissevool, mille asendumine väljavooluga võib tuua kaasa volatiilsust reaalmajanduses. Aasia finantsstabiilsuse ohuks number üks on varamullid. Alates mullu oktoobrist on Hongkongi sisse tulnud enam kui 460 miljardit Hongkongi dollarit ehk 83 miljardit USA dollarit.

Austraalia suurpanga National Australia Banki aktsia hind langes 4,7 protsenti, 26,65 Austraalia dollarile. Pank plaanib emiteerida 1,5 mld Austraalia dollari eest värskeid aktsiaid, et rahastada AXA üksuste oste Austraalias ja Uus-Meremaal.

Austraalia, kus intressimäärasid on juba korduvalt tõstetud, tõusis aktsiaturg 0,2 protsenti. Tõusis ka Pakistani aktsiaturg (0,8 protsenti), Tai 0,3 protsenti ja Sri Lanka (1,6 protsenti),

Jaapani aktsiaturg langes 0,1 protsenti, Hongkong 1,6 protsenti, Hiina 2,3 protsenti, Taiwan 0,1 protsenti, Korea 1,1 protsenti, Uus-Meremaa 0,3 protsenti, Indoneesia 0,5 protsenti, India 0,4 protsenti, Singapur 0,1 protsenti, Malaisia 0,2 protsenti ja Vietnam 1,6 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    17. December 2009, 09:48
    Otsi:

    Ava täpsem otsing