Rohelised aktsiad jätkuvalt soositud

Sirje Rank 21. detsember 2009, 13:06

Hoolimata sellest, et ÜRO kliimakõnelused Kopenhaagenis lõppesid konkreetse siduva kokkuleppeta, on rohelise või kliimasektori firmade aktsiad jätkuvalt hea investeering, ehkki kiire tõusu väljavaated on nüüd kehvemad, leiab Nordea panga peastrateeg Henrik Drusebjerg.

Siduv kokkulepe oleks taganud kindla turu. Nüüd valitseb Kopenhaageni tippkohtumise järel sisuliselt status quo, ütles Drusebjerg Taani majanduslehele Börsen.

Rohelise sektori aktsiatel on läinud muu turuga võrreldes paremini – viimase viie aastaga on selle sektori aktsiad kerkinud keskmiselt 30%. Ja tõusutrend võib jätkuda, kuna kliima teema on tulnud, et jääda.

„Kui tolm on hajunud, siis näeme, et Kopenhaageni tippkohtumine oli vaid üks pikkades tippkohtumiste reas. Üldine suund on nõuete karmistumise suunas. Ja positiivne Kopenhaageni kohtumisel oli see, et ka USA on liitunud,“ ütles ta.

Rohelisi aktsiad on turgutanud ka riiklikud toetused, mis ilmselt samuti jätkuvad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. December 2009, 14:48
Otsi:

Ava täpsem otsing