Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mis saab pärast G20-t?

  Nädalavahetusel aset leidnud G20 riikide finantsjuhtide kohtumine tõstis investorite riskivalmidust ning ei peatanud dollari kukkumist.
  Kuigi Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) tegevdirektor Dominique Strauss-Kahn nimetas nädalavahetusel vastu võetud otsuseid fondi ajaloo suurimaks reformiks, siis finantsturud üle maailma jätkasid vana rada pidi.
  Tippkohtumise järel on Ühendriikide dollar jätkamas enda üha pikenevat odavnemist nii euro kui ka jeeni vastu. Esmaspäeva hommikul saavutas dollar viimase 15 aasta madalaima taseme jeeni vastu ning paljude analüütikute ennustatud Jaapani keskpanga teine interventsioon on seni tulemata.
  Nõrk dollar on kaasa toonud toorainete hinnaralli. Kulla hind jätkas kallinemist, tõustes 1,08%, 1344 dollarile untsist. Barrel toornaftat kallines ligi 0,6%, ületades taas 82 dollari piiri. Suurem osa tooraineid New Yorgi kaubabörsil jätkasid lahja dollari toel kallinemist.
  G20 riikide finantsjuhtide koosolek on jaganud ka analüütikud kahte leeri, kus ühed loodavad vastu võetud otsustest stabiilsust valuutaturgudel ning teised omakorda leiavad, et valuutasõda pole kaugeltki veel läbi.
  "On tekkinud lootus, et G20 tippkohtumise järel lõpetavad suurriigid odava valuuta tagaajamise, mis peaks lisama kindlust turgudele üle maailma," ütles IG Marketsi analüütik Chris Weston Bloombergile.
  Samas leiab UniCrediti valuutastrateegia osakonna direktor Roberto Mialich, et tegu on kõigest "hapra vaherahuga". "Valuutasõda ei ole läbi," ütles ta. "Ülivaba rahanduspoliitika väljavaade ei kuuluta head dollarile, mis parimal juhul suudab enda nõrka taset lühiajaliselt säilitada."
  Paistab, et esialgu on vaherahu saavutatud, kuid see ei pruugi osutuda elujõuliseks. Suure tõenäosusega jätkub dollari odavnemine, sest tippkohtumine ei peata veel USA Föderaalreservi rahatrükimasinaid, mis majanduse elavdamise nimel on üha hoogsamalt asunud dollareid trükkima. Seni kuni dollar odavneb, kallinevad suure tõenäosusega ka toorainete hinnad, mistõttu tasub investoritel enda positsioonid üle vaadata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.