• Jaga lugu:

  Mis saab pärast G20-t?

  Nädalavahetusel aset leidnud G20 riikide finantsjuhtide kohtumine tõstis investorite riskivalmidust ning ei peatanud dollari kukkumist.
  Kuigi Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) tegevdirektor Dominique Strauss-Kahn nimetas nädalavahetusel vastu võetud otsuseid fondi ajaloo suurimaks reformiks, siis finantsturud üle maailma jätkasid vana rada pidi.
  Tippkohtumise järel on Ühendriikide dollar jätkamas enda üha pikenevat odavnemist nii euro kui ka jeeni vastu. Esmaspäeva hommikul saavutas dollar viimase 15 aasta madalaima taseme jeeni vastu ning paljude analüütikute ennustatud Jaapani keskpanga teine interventsioon on seni tulemata.
  Nõrk dollar on kaasa toonud toorainete hinnaralli. Kulla hind jätkas kallinemist, tõustes 1,08%, 1344 dollarile untsist. Barrel toornaftat kallines ligi 0,6%, ületades taas 82 dollari piiri. Suurem osa tooraineid New Yorgi kaubabörsil jätkasid lahja dollari toel kallinemist.
  G20 riikide finantsjuhtide koosolek on jaganud ka analüütikud kahte leeri, kus ühed loodavad vastu võetud otsustest stabiilsust valuutaturgudel ning teised omakorda leiavad, et valuutasõda pole kaugeltki veel läbi.
  "On tekkinud lootus, et G20 tippkohtumise järel lõpetavad suurriigid odava valuuta tagaajamise, mis peaks lisama kindlust turgudele üle maailma," ütles IG Marketsi analüütik Chris Weston Bloombergile.
  Samas leiab UniCrediti valuutastrateegia osakonna direktor Roberto Mialich, et tegu on kõigest "hapra vaherahuga". "Valuutasõda ei ole läbi," ütles ta. "Ülivaba rahanduspoliitika väljavaade ei kuuluta head dollarile, mis parimal juhul suudab enda nõrka taset lühiajaliselt säilitada."
  Paistab, et esialgu on vaherahu saavutatud, kuid see ei pruugi osutuda elujõuliseks. Suure tõenäosusega jätkub dollari odavnemine, sest tippkohtumine ei peata veel USA Föderaalreservi rahatrükimasinaid, mis majanduse elavdamise nimel on üha hoogsamalt asunud dollareid trükkima. Seni kuni dollar odavneb, kallinevad suure tõenäosusega ka toorainete hinnad, mistõttu tasub investoritel enda positsioonid üle vaadata.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Merli Üle: tänane lumehelbeke hindab samu väärtusi mida su enda laps
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Midagi on pildil valesti, kui peame jätkuvalt rääkima juhtidest, kelle jaoks on noorte, nn lumehelbekeste, juhtimine peavalu. Kes siis muutustele tegelikult vastu sõdib? Ehk oleks viimane aeg õppida uusi trikke, pakub Elisa äriarenduse valdkonna juht Merli Üle.
Inbank suutis kasumit kolmekordistada
Eesti finantsettevõte Inbank suutis teises kvartalis puhaskasumit kolmekordistada, selgub börsiteatest.
Eesti finantsettevõte Inbank suutis teises kvartalis puhaskasumit kolmekordistada, selgub börsiteatest.
Raadiohommikus: vaktsiinid, koroonapassid ja kiiresti lähenev sügis
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Reedel teeme Äripäeva hommikuprogrammis juttu koroonavõitlusest. Kolmas laine on alanud, poliitikud püüavad kiirendada vaktsineerimist ja mõelda samal ajal välja plaane, kuidas ei peaks sulgema koole ning hoida avatuna majandust. Kuulame endiste sotsiaalministrite seisukohti, mida on seni tehtud hästi-halvasti ja mis piiranguid võiks oodata. Samuti helistame haridus- ja teadusministrile Liina Kersnale, et uurida, kuidas siis ikkagi korraldatakse sügisest koolielu.
Suured väikesed: kuidas sündis Läti esimene ükssarvik Uus lugude sari!
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.
Läti oli viimane riik Euroopas, mille Facebook vallutas. Iga pool mujal murdusid kohalikud sotsiaalmeedia kanalid – nagu meie rate.ee – uue ja seksikama Facebooki ees, aga Läti oma ühismeedia Draugiem.lv osutas visa vastupanu.