Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rööbastel taparelva peatamine

  Režissöör ja produtsent Tony Scott, kelle viimane suurem film, mis Eesti kinoekraanidele jõudis, oli "Metroorongi 123 röövimine" (2009), jätkab sama temaatikat ka oma uues filmis "Pidurdamatu", mis muide põhineb Ameerikas 2001. aastal päriselt toimunud sündmusel. Fookuses on taas raudteed, rongid ja inimesi ähvardav suur katastroof ning peaosas Denzel Washington.
  Kui filmis "Metroorongi 123 röövimine" tuli Denzel Washingtonil pantvangi võetud linnakodanikke päästa, siis seekord on tema õlul veelgi rohkem. Washingtoni kehastataval Frank Barnesil, kes on töötanud raudteel juba 28 aastat, tuleb ära hoida ohvriterohke õnnetus ja linna häving, mille ohtlikke kemikaale vedav juhita kaubarong põhjustada võib.
  Seda ülesannet ei asu ta täide viima üksi. Rööbastel kihutavat surmarelva hakkab ta rajalt maha võtma koos praktikant Will Colsoniga (Chris Pine), kes on töötanud raudteel kõigest neli kuud.
  Režissöör Tony Scott peab seda kõige väljakutseterohkemaks filmiks, mille ta iial teinud on. Ja seda eelkõige võtete keerukuse tõttu - filmiti sõitvas rongis. "Lisaks tuli Denzel Washington, kes kardab kõrgust, panna liikuma sõitva rongi katusele. Ka see ei olnud eriti lihtne ülesanne," kirjeldab Scott võtetel toimunut, ent tunnistab, et päris kõigis stseenides nii edukalt ei läinud ja tuli siiski ka kaskadööre kasutada.
  Et lugu on päriselt sündinud ja mitte väga ammu, siis olid režissööri ja peaosatäitjate sõnul juhtunust pildi kujunemisel ja loo kokkupanekul suureks abiks reaalses olukorras asja lahendanud raudteetöölised Terry Forson ja Jess Knowlton. Loomulikult aga ei olnud nad ainsad, kes filmi valmimisel olulist rolli mängisid.
  Näitleja Chris Pine'i sõnul saadi aimu õõvastavatest õnnetusjuhtumitest, mis nii raudteedel kui ka jaamades juhtunud on. Ikka eesmärgiga, et selle info abil oma tegelaskujusid luua.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.