Anne Oja • 8. detsember 2010 kell 11:35

Tõnis Oja: bensiini hinnatõusu tõi kukkunud marginaal

Arvestades Neste tanklais 66 sendile kukkunud kasumimarginaali liitri kohta oligi hinnatõusu oodata, kommenteeris analüütik Tõnis Oja. Bensiini 95 marginaal oli oktoobris 1,21 krooni ja novembris 1,13 krooni, lisas ta.

Järgneb Tõnis Oja kommentaar:

Mina ootasin bensiini hinnatõusu mitu päeva tagasi ning tankisin oma auto paagi täis juba nädalavahetusel.

Kui nafta hind hakkas septembri alguses maailmaturul tõusma, kompenseeris meie jaoks hinnatõusu suuremalt jaolt dollari kursi nõrgenemine. Viimasel kuul on nafta ja naftasaaduste hinnad aga tõusnud koos dollari tugevnemisega, mistõttu ongi kütusefirmad viimastel nädalatel tõstnud kütuste jaehindu üsna järsult.

Arvatavasti pole nad väga rahul ka praeguse hinnaga ning soovivad hindu tõsta veelgi, kuid siin tekib küsimus, kuidas võtavad selle vastu tarbijad.

Minu arvutuste kohaselt oli Neste automaattanklates müüdava bensiini 95 keskmine arvestuslik kasumimarginaal oktoobris 1,21 krooni ja novembris 1,13 krooni, aga detsembri esimestel päevadel vaid 66 senti liitri kohta.

Hetkel kuum