Indrek Kald • 28. detsember 2010 kell 7:08

Ilves: Savisaar ei pääse kunagi valitsusse

Kui Keskerakond ei mõista hukka katset rahastada erakonda Venemaalt ja skandaaliga seotud võtmeisikud parteist ei lahku, pole parteil enam valitsusse asja, leidis "Aktuaalsele kaamerale" antud aastalõpuintervjuus president Toomas Hendrik Ilves.

"Selle tegevusega on petetud Eesti rahvast, on petetud oma valijaid, kes on arvanud, et erakond tegeleb nende, mitte kellegi teise huvides," ütles president ja lisas, et petetud on ka oma erakonda, kes on eeldanud, et erakonna rahastamine käib teisiti.

"Eesti president, kes iganes ta on, olgu see mina või järgmine või ülejärgmine president, täites oma ametivannet, ei saa ta sellist erakonda kaasata valitsusse seni, kuni sellist käitumist ei ole erakonna poolt taunitud ja tagasi lükatud," ütles Ilves, märkides, et ühtlasi ei tohi varjatud rahastamisega seotud inimesed enam erakonda kuuluda.

"Kui siseriiklike annetuste puhul on need vastuteened korruptiivse maiguga, näiteks toetatakse ühte või teist seadust, siis kui see tuleb välismaalt, on see juba julgeolekuoht," ütles Ilves.

Presidendi sõnul ei ole mingit probleemi, kui kirikuid rahastatkse avalikult ja läbipaistvalt ka välismaa organisatsioonide poolt, kuid varjatult ja erakonna kampaania eesmärgil kirikute rahastamine on hoopis teine asi.

Hetkel kuum