RIM-i tahvelarvuti jõuab peagi müüki

Rait Rebane 22. märts 2011, 20:02

Kanada tehnoloogiakompanii Research in Motion teatas täna, et nende tahvelarvuti BlackBerry PlayBook jõuab läbi jaemüüjate nagu BestBuy USA-s müük 19. aprillil.

Mitmeid kordi edasi lükatud Research in Motioni tahvelarvuti müüki paiskamise tähtaeg on viimaks kindel. RIMM ja Best Buy teatasid täna ühises avalduses, et 16 gigabaidine PlayBooki hind on 499 dollarit ja 32 gigabaidise hind 699 dollarit.

Tänane avaldus lõpetab nädalaid kestnud spekulatsioonid, millal RIM paiskab müüki kauaoodatud tahvelarvuti. Apple iPadi, mille müük eelmisel aastal ulatus 15 miljonini, katsetavad ja kasutavad enam kui 65 protsenti Fortune 100 kompaniidest, sealhulgas Procter & Gamble, Lowe’s Cos. Ja Hyatt Hotels Corp. 

„RIM on PlayBooki tutvustanud väga paljudele Fortune 100 ettevõttele ja nende huvi tahvelarvuti vastu on väga suur,” teatas RIM-i asepresidsent Jim Tobin.

„Kolme erineva PlayBooki hinnad on täpselt samad, mis iPadi mudelitel, seega on need väga konkurentsivõimelised,” teatas Bloombergile RBC Capital Marketsi analüütik Mike Abramsky kellel on RIM-i aktsiareiting „top pick”.

Playbook tuleb Ühendriikides ja Kanadas müüki enam kui 20 000 poes, Apple iPad on saaval vaid 10 000 kaupluses.

Päeva tugeva tõusuga alustanud Research in Motioni aktsia on keskpäevaks sattunud kauplemishinnaga 62,12 dollarit 0,08 protsenti langusesse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. March 2011, 20:02
Otsi:

Ava täpsem otsing