Kaisa Gabral • 4. aprill 2011 kell 6:54

Täna koguneb uus riigikogu

Uue riigikogu koosseisu esimese istungi avab kõnega president Toomas Hendrik Ilves.

Pärast riigikogu istungi avamist annavad riigikogu liikmed ametivande. Riigikogu kohalolijaist vanim liige loeb  kõnepuldist ette ametivande ja kirjutab vandetekstile alla. Seejärel kirjutavad vandetekstile alla ka teised riigikogu liikmed. Ametivande andmise juures viibib riigikohtu esimees.

Pidulikul avaistungil esinevad Järvamaa poistekoor ja tütarlastekoor.

Peale ametivande andmist toimub riigikogu esimehe valimine. Kuni esimehe valimiseni juhatab istungit vabariigi valimiskomisjoni esimees või tema asetäitja.

Pärast esimehe valimist valitakse samaaegselt aseesimehed. Hääletamine esimehe ja aseesimeeste valimisel on salajane. Pärast  esimehe ja aseesimeeste valimisi esineb peaminister vastavalt põhiseadusele avaldusega vabariigi valitsuse tagasiastumisest.

 

Hetkel kuum