3. mai 2011 kell 8:21

Hiinlased saavad osa Saabist

Täna teatas Hollandi autotootja Spyker Cars, et Saab Automobile on sõlminud 150 miljoni eurose koostööleppe hiina Hawtai Motor Groupiga, kirjutab WSJ.

Kokkuleppe kohaselt investeerib Hawtai 120 miljonit eurot maksimaalselt 29,9protsendise osaluse eest Spykeris ja pakub 30 miljoni eurost vahetuslaenu Saabile. Tehingu tulemusel hakatakse Saabe nii tootma kui müüma ka Hiinas.

"Partnerlus Hawtaiga võimaldab Saabil ühelt poolt jätkata enda äriplaani ning teiselt poolt võimaldab Saab Automobile'il siseneda Hiina turule ja luua tehnoologia partnerlusside tugeva Hiina tootjaga," teatas Spykeri tegevjuht Victor Muller avalduses.

Strateegiline koostöö Hiinas tähendab Saabile koostööd tootmises, tehnoloogia arendamises ja turunduses. Vahetuslaenu pikkus on kuus kuud, aastane intressimäär 7% ning aktsia vahetushind on 4,88 eurot.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum