Kadri Bank • 24. mai 2011 kell 14:58

Kriis paneb lõunaeurooplasi Rootsi kolima

Majanduskriis Lõuna-Euroopas on toonud Rootsi uue immigratsioonilaine. Enamasti on tegemist ELi elamisloaga inimestega, kes Rootsi tulles aga töötuks jäävad, vahendab Rootsi riigiraadio.

Peale töö on neil sageli raskusi ka Rootsis elamiskoha leidmisega. Kui palju selliseid inimesi on, pole täpselt selge, sest üksi asutus sellist infot otseselt ei kogu. Kuid näiteks Rootsi migratsiooniameti andmetel oli eelmisel aastal 10 000 ELi kodanikku ja elamisloaga inimesi, kes sooviksid Rootsi jääda. Selle aasta 15. mai seisuga on aga selliseid inimesi juba 4700.

Sotsiaalprobleemidega, sh ELi kodanikest kodututega, tegeleb Rootsis Stadsmissioni nimeline organisatsioon, mille esindaja Arto Kasunen ütles raadiole, et igas kuus võtavad nad vastu 200 ELi tööotsijate avaldust ja see number kasvab pidevalt. "Hispaanias, Prantsusmaal ja Itaalias on väga vähe tööd. Inimesed on töötud ja seepärast tulevad nad Skandinaaviasse," lisas Kasunen.

Hetkel kuum