Buffett sai veel ühe mantlipärija

Fredy-Edwin Esse, California 13. september 2011, 10:10

Hedge-fondi juht ja maratoonar Ted Weschler, kes teenis suurt raha Bank of America aktsiatega kaubeldes ning omas pankrotis keemiafirma enamusosalust, on nüüdsest legendaarse investori Warren Buffetti üks kahest mantlipärijast.

Weschler ostis 2 miljonit Bank of America aktsiat 2009. aasta esimeses kvartalis, kui aktsiaturud saavutasid finantskriisi põhja, kirjutab Bloomberg. Kui ta aasta aega hiljem aktsiad maha müüs, oli investeeringu väärtus enam kui kahekordistunud. Weschleri 217 miljoni dollariline osalus W.R. Grace & Co.-s, mis läks pankroti 2001. aastal, pärineb vähemalt 2003. aastast.

50aastane Weschler on Berkshire Hathaway juhtide teine põlvkond, keda Buffett välja valib säilitamaks tema poolt nelja aastakümnega loodud firma kultuur ja toimimine. Varasemalt Weschleri all töötanud personalijuhi Bruce Kershneri sõnul võib Weschleri investeerimishoiak hästi sobida Buffettiga, kellele samuti meeldib lugeda firma majandusaruandeid.

"Talle meeldis lugeda ja lugeda ja lugeda," ütles Kershner & Co asutaja ja president. "Ta läks puhkusele ning ta lihtsalt luges finantsaruandeid."

Berkshire'i eilse pressiteate kohaselt hakkab Weschler Buffetti investeerimiskohustusi viimase pensionile mineku järel jagama eelmisel aastal palgatud endise hedge-fondi juhi Todd Combsiga. Seni juhib Buffett enamikku portfellist. Berkshire lisas, et investeerimistiimi võib lisanduda veel kolmaski mees.

Weschler suleb enda Virginias baseeruva Peninsula Capital Advisors firma ning liitub Berkshire'iga järgmise aasta alguses. Peninsulale kuulus juuni lõpu seisuga 9 USA firma aktsiat koguväärtuses 2 miljardit dollarit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. September 2011, 10:11
Otsi:

Ava täpsem otsing