• Jaga lugu:

  Valitsus toetab EFSFis osalemise õigusliku aluse täpsustamist

  Valitsus toetas sotsiaaldemokraatide fraktsiooni algatatud riigieelarve seaduse täiendamise eelnõud, mille eesmärk on luua õiguslik alus Euroopa Finantsstabiilsuse Fondile (EFSF) riigigarantii andmiseks.

  Eelnõu näeb ette võimaluse anda riigi garantii ka sellisele äriühingule, mille enamusaktsiad kuuluvad Euroopa Liidu liikmesriikidele ja kus Eesti riik omab vähemusaktsiaid. Antud seadusesäte laieneks EFSFile, mille puhul on tegu Luxembourgis registreeritud eraõigusliku äriühinguga ja mille osanikud on euroala maad.
  Rahandusministeerium tegi valitsusele ettepaneku eelnõu toetada täpsustatud sõnastuses. Nimelt leidis ministeeriumi, et eelnõu kohaldamisala on liiga kitsas ning iga üksikjuhtumi jaoks ei peaks seaduses olema sätestatud selle üksikjuhtumi eripärasid arvestav regulatsioon.
  Eelnõu sõnastamisel tuleks ministeeriumi järgi eelistada lahendusi, mis reguleeriksid abstraktselt määratlematut hulka juhtumeid. Ministeerium pakkus välja ka täiendava sätte sõnastuse ning koos selle ettepanekuga toetab valitsus sotsiaaldemokraatide algatatud eelnõu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Euroopa Liidu majanduskasv küündis üle 13 protsendi Eestis Euroopa kõrgeim inflatsioon
Koroona põhjustatud majandussurutisest taastuva Euroopa Liidu majanduskasv oli esialgsetel andmetel teises kvartalis 13,2 ning euroalas 13,7 protsenti.
Koroona põhjustatud majandussurutisest taastuva Euroopa Liidu majanduskasv oli esialgsetel andmetel teises kvartalis 13,2 ning euroalas 13,7 protsenti.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.