Alyona Stadnik • 18. oktoober 2011 kell 10:23

Hänni: Tallink võiks aktsiaid tagasi osta

Kawe Kapitali juhatuse liikme Kristjan Hänni hinnangul võiks Tallinki juhtkond kaaluda aktsiate tagasiostu.

Järgneb Kristjan Hänni kommentaar:

Aktsionärina tervitaksin dividendide asemel praegu hoopis seda, kui tegevjuhtkond näitab üles paindlikkust turu poolt pakutava võimaluse kasutamisel ja oleks valmis aktsiate tagasiostuks.

Kui Tallinki juhtkonna meelest on uued laevad olnud mõistlik ost, siis praegune aktsiate turuhind pakub võimalust neid samu laevu osta 2/3 hinnaga. Võimalik muidugi, et laenuandjad on hetkel veel positsioonis, kus juhtkond seda ette võtta ei saa. Igal juhul saadaks aktsiate tagasiostuprogramm välja positiivse sõnumi juhtkonna piisavast vabadusest aktsionäridele väärtuse loomisel.

Aktsiakapitali eurodeks konverteerimise poolt pakutud võimalust aktsionäridele tulumaksuvabalt väljamakseteks Tallink hoolimata legaalsest võimalusest ei kasutanud nii, et mingil määral võib võlausaldajate positsioon neid otsuseid lähiminevikus teoreetiliselt mõjutanud olla.

Tallink Grupp teenis juunist augustini kestnud kvartalis 54 miljonit eurot puhaskasumit (8 senti aktsia kohta), mida on 27% enam kui mullu. Tegemist on laevanduskontserni viimase nelja aasta suurima kvartalikasumiga.

 

Hetkel kuum