Hänni: Tallink võiks aktsiaid tagasi osta

Alyona Stadnik 18. oktoober 2011, 13:23

Kawe Kapitali juhatuse liikme Kristjan Hänni hinnangul võiks Tallinki juhtkond kaaluda aktsiate tagasiostu.

Järgneb Kristjan Hänni kommentaar:

Aktsionärina tervitaksin dividendide asemel praegu hoopis seda, kui tegevjuhtkond näitab üles paindlikkust turu poolt pakutava võimaluse kasutamisel ja oleks valmis aktsiate tagasiostuks.

Kui Tallinki juhtkonna meelest on uued laevad olnud mõistlik ost, siis praegune aktsiate turuhind pakub võimalust neid samu laevu osta 2/3 hinnaga. Võimalik muidugi, et laenuandjad on hetkel veel positsioonis, kus juhtkond seda ette võtta ei saa. Igal juhul saadaks aktsiate tagasiostuprogramm välja positiivse sõnumi juhtkonna piisavast vabadusest aktsionäridele väärtuse loomisel.

Aktsiakapitali eurodeks konverteerimise poolt pakutud võimalust aktsionäridele tulumaksuvabalt väljamakseteks Tallink hoolimata legaalsest võimalusest ei kasutanud nii, et mingil määral võib võlausaldajate positsioon neid otsuseid lähiminevikus teoreetiliselt mõjutanud olla.

Tallink Grupp teenis juunist augustini kestnud kvartalis 54 miljonit eurot puhaskasumit (8 senti aktsia kohta), mida on 27% enam kui mullu. Tegemist on laevanduskontserni viimase nelja aasta suurima kvartalikasumiga.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    20. October 2011, 17:55
    Otsi:

    Ava täpsem otsing