Väikeaktsionär: Tallink sõuab kullasoonel

Alyona Stadnik 17. oktoober 2011, 18:20

Tallinki väikeaktsionär Krister Laari sõnul ootas ta terve päev seda uudist, et Tallinkil tuleb viimase nelja aasta suurima kvartalikasum, kuid viimase hetkeni ei uskunud seda.

"Ootasin terve päev seda uudist. Tegelikult oli see kaua oodatud, et tuleb viimase nelja aasta suurima kvartalikasum. Ausalt, mina ei oodanud sellist kasvu. Siin on mitu kvartalit oodatud, kas tuleb kasum või mitte ja ikka on olnud kahjum. Need juhid, kes praegu raha saavad, on õige koha peal," rõõmustas Laar.

Laari sõnul on on Tallink lõpuks tulnud august välja, seda näitab ka teistkordne Tallinki töötajate palgatõus. "See on superpositiivne ja loodame, et tuleval aastal on majandusaasta lõpul oodata väikest dividendi. Laenud on neil võimsad, aga nagu tulemustest näha, on ka kasv neil võimas, nii inimeste poolelt kui ka kaubamahtudes," arutles Laar.

Ta märkis, et primaarne on see, et Tallink saavutaks stabiilsuse. "Hetkel on näha, et pikast august on välja tuldud. Seni kui eestlased käivad tööl Soomes ja Rootsis, sõuab Tallink selle kullasoone peal," sõnas Laar.

Laar julgeb nüüd Tallinki aktsiad juurde osta. "Olen olnud Tallinki aktsionär väga pikalt ja neid tulemusi on oodatud juba neli aastat. Siin on kordi juba tatistatud ja mõeldud, et aitab sellest jamast ja võib ju kuhu iganes investeerida," rääkis Laar.

Tallink Grupp teenis juunist augustini kestnud kvartalis 54 miljoni eurose puhaskasumi (0,08 eurot aktsia kohta), mida on 27% enam kui möödunud aastal. Tegemist on laevanduskontserni viimase nelja aasta suurima kvartalikasumiga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. October 2011, 18:20
Otsi:

Ava täpsem otsing