Superkasum

Raivo Sormunen 17. oktoober 2011, 16:32

Tallink Grupp teenis juunist augustini kestnud kvartalis 54 miljoni eurose puhaskasumi, mida on 27% enam kui möödunud aastal.

Kokku ulatus Tallinki käive augustis lõppenud kvartalis 295,9 miljoni euroni, mida on 8,7% enam kui aasta eest.

Mõlema numbriga ületati veidi LHV Panga prognoosi, mis ootas 286 miljoni eurost käivet ja 52,5 miljoni eurost kasumit.

Sarnaselt eelnevatele kvartalitele avaldas Tallink Grupi kuludele suurimat mõju kütusekulude suurenemine johtuvalt kõrgematest kütusehindadest. Neljandas kvartalis suurenes kütusekulu võrreldes eelmise aastaga 7 miljoni euro võrra ehk 22%.2010/2011 majandusaasta 12 kuu arvestuses suurenes kütusekulu 28 miljoni euro võrra, mis on 26% suurem kui eelneval majandusaastal.

Vastavalt kontserni strateegiale jätkus laenude vähendamine. Neljanda kvartali lõpus 31. augustil 2011 oli kontserni 1 011 miljonit eurot intressikandvaid kohustusi, mis on 5% vähem kui aasta tagasi.
Kontserni neljanda kvartali tulemus vastas juhtkonna ootustele.

Juhtkonna hinnangul jätkub kontserni tulemuste paranemine 2010/2011 majandusaasta viimasel neljal kuul kuid reisijate arvu ning müügitulude kasv ei saa olema nii agressiivne kui 2010.a. sügisel. Tähelepanuta ei saa jätta majanduskeskkonna ebakindlust ja arenguid, mille võimalikku mõju Kontserni tegevusele ei oska hetkel hinnata. Jätkuvalt on kõrgetel tasemetel püsinud kütusehinnad, mis avaldavad mõju kulude suurenemisele. Samas on oodata positiivset mõju Soome-Saksa liini sulgemisest, mille varasem negatiivne tulemus asendub positiivse tulemusega laevade prahtimisest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. October 2011, 17:20
Otsi:

Ava täpsem otsing