• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Superkasum

  Tallink Grupp teenis juunist augustini kestnud kvartalis 54 miljoni eurose puhaskasumi, mida on 27% enam kui möödunud aastal.

  Kokku ulatus Tallinki käive augustis lõppenud kvartalis 295,9 miljoni euroni, mida on 8,7% enam kui aasta eest.
  Mõlema numbriga ületati veidi LHV Panga prognoosi, mis ootas 286 miljoni eurost käivet ja 52,5 miljoni eurost kasumit.
  Sarnaselt eelnevatele kvartalitele avaldas Tallink Grupi kuludele suurimat mõju kütusekulude suurenemine johtuvalt kõrgematest kütusehindadest. Neljandas kvartalis suurenes kütusekulu võrreldes eelmise aastaga 7 miljoni euro võrra ehk 22%.2010/2011 majandusaasta 12 kuu arvestuses suurenes kütusekulu 28 miljoni euro võrra, mis on 26% suurem kui eelneval majandusaastal.
  Vastavalt kontserni strateegiale jätkus laenude vähendamine. Neljanda kvartali lõpus 31. augustil 2011 oli kontserni 1 011 miljonit eurot intressikandvaid kohustusi, mis on 5% vähem kui aasta tagasi.Kontserni neljanda kvartali tulemus vastas juhtkonna ootustele.
  Juhtkonna hinnangul jätkub kontserni tulemuste paranemine 2010/2011 majandusaasta viimasel neljal kuul kuid reisijate arvu ning müügitulude kasv ei saa olema nii agressiivne kui 2010.a. sügisel. Tähelepanuta ei saa jätta majanduskeskkonna ebakindlust ja arenguid, mille võimalikku mõju Kontserni tegevusele ei oska hetkel hinnata. Jätkuvalt on kõrgetel tasemetel püsinud kütusehinnad, mis avaldavad mõju kulude suurenemisele. Samas on oodata positiivset mõju Soome-Saksa liini sulgemisest, mille varasem negatiivne tulemus asendub positiivse tulemusega laevade prahtimisest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
LHV: Coopi aktsia on ülehinnatud – aeg müüa
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
National Geographic muudab Eestis oma ilmumise põhimõtteid
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Soome mõjukas majandusjuht sai maksuparadiisi tulu varjamise eest aasta tingimisi
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.