• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  LHV: Tallinki käive oodatust suurem

  Tallinki neljanda kvartali finantsnäitajad ületasid LHV Panga prognoose. Ettevõtte käive oli 3,5% oodatust suurem peamiselt tänu tugevatele piletimüügi ja pardakulutuste tuludele, kommenteeris vanemanalüütik Kristo Oidermaa.

  Järgneb LHV vanemanalüütiku Kristo Oidermaa kommentaar:
  Kvartali 8,7%--line käibekasv näitab, et Tallink on suutnud edukalt reisijate ja kaubaveomahtude tõusu müügitulus realiseerida.
  Kvartali kulubaas vastas oodatule ning seetõttu kandus prognoosidest 10 miljoni euro võrra suurem olnud käibe mõju ka ärikasumi reale. Ettevõtte ärikasum kasvas neljandas kvartalis 20,4% ning oli samas LHV ootusest 15,8% kõrgem. Kuna neljanda kvartali finantskulud kasvasid märgatavalt, siis puhaskasum olid prognoositust vaid 2,9% kõrgem ning ulatus 54 miljoni euroni.
  Siiski pöörame rohkem tähelepanu ettevõtte ärikasumi reale, kus kajastub eelkõige tegevusvõimenduse ja tugeva käibe kasvu mõju.
  Oleme jätkuvalt positiivselt meelestatud Tallinki tuleviku osas ning samuti ootab edaspidi finantstulemuste paranemist ka ettevõte ise. Järgmisel aastal peaks kasumlikkusele positiivset mõju andma Saksa-Soome liini sulgemine ning jätkuv mahtude kasv, kuigi siiski veidi madalamas tempos.
  LHV Panga soovitus Tallinki aktsiale on Osta.
  Tallink Grupp teenis juunist augustini kestnud kvartalis 54 miljoni eurose puhaskasumi (0,08 eurot aktsia kohta), mida on 27% enam kui möödunud aastal. Tegemist on laevanduskontserni viimase nelja aasta suurima kvartalikasumiga.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Raadiohommikus: olümpiavõitja, muusik, valimised ja linnaruum
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.
Reedeses hommikuprogrammis vestleme Setomaa aasta ettevõtjaks pärjatud Jalmar Vabarnaga. Saame teada, mille eest ta sellise tiitli pälvis ning kuhu Vabarna investeerib.