LHV: Tallinki käive oodatust suurem

Alyona Stadnik 18. oktoober 2011, 07:30

Tallinki neljanda kvartali finantsnäitajad ületasid LHV Panga prognoose. Ettevõtte käive oli 3,5% oodatust suurem peamiselt tänu tugevatele piletimüügi ja pardakulutuste tuludele, kommenteeris vanemanalüütik Kristo Oidermaa.

Järgneb LHV vanemanalüütiku Kristo Oidermaa kommentaar:

Kvartali 8,7%--line käibekasv näitab, et Tallink on suutnud edukalt reisijate ja kaubaveomahtude tõusu müügitulus realiseerida.

Kvartali kulubaas vastas oodatule ning seetõttu kandus prognoosidest 10 miljoni euro võrra suurem olnud käibe mõju ka ärikasumi reale. Ettevõtte ärikasum kasvas neljandas kvartalis 20,4% ning oli samas LHV ootusest 15,8% kõrgem. Kuna neljanda kvartali finantskulud kasvasid märgatavalt, siis puhaskasum olid prognoositust vaid 2,9% kõrgem ning ulatus 54 miljoni euroni.

Siiski pöörame rohkem tähelepanu ettevõtte ärikasumi reale, kus kajastub eelkõige tegevusvõimenduse ja tugeva käibe kasvu mõju.

Oleme jätkuvalt positiivselt meelestatud Tallinki tuleviku osas ning samuti ootab edaspidi finantstulemuste paranemist ka ettevõte ise. Järgmisel aastal peaks kasumlikkusele positiivset mõju andma Saksa-Soome liini sulgemine ning jätkuv mahtude kasv, kuigi siiski veidi madalamas tempos.

LHV Panga soovitus Tallinki aktsiale on Osta.

Tallink Grupp teenis juunist augustini kestnud kvartalis 54 miljoni eurose puhaskasumi (0,08 eurot aktsia kohta), mida on 27% enam kui möödunud aastal. Tegemist on laevanduskontserni viimase nelja aasta suurima kvartalikasumiga.


 

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. October 2011, 07:30
Otsi:

Ava täpsem otsing