Aktsia kukub

Raivo Sormunen 18. oktoober 2011, 10:49

Viimase nelja aasta suurima kvartalikasumi ja ajaloo suurima kvartalikäibega eile õhtul välja tulnud Tallinki aktsia alustas tänast päeva 1,5%se langusega.

Eile õhtul pärast börsi sulgemist teatas Tallink Grupp, et laevanduskontsern teenis juunist augustini kestnud kvartalis 54 miljoni eurose puhaskasumi (0,08 eurot aktsia kohta), mida on 27% enam kui möödunud aastal.
Kokku ulatus Tallinki viimase kvartali käive aga rekordilise 295,9 miljoni euroni, mida on 8,7% enam kui aasta eest.

Mõlema numbriga ületati veidi LHV Panga prognoosi, milles oodati 286 miljoni eurost käivet ja 52,5 miljonit kasumit.
LHV vanemanalüütik Kristo Oidermaa ütles tulemuste järgses kiirkommentaaris, et Tallink on suutnud edukalt reisijate ja kaubaveomahtude tõusu müügitulus realiseerida.
LHV, mis kinnitas eile aktsiale osta-soovitust, loodab, et järgmisel aastal peaks kasumlikkusele positiivset mõju andma Saksa-Soome liini sulgemine ning jätkuv mahtude kasv, kuigi siiski veidi madalamas tempos.

Tallinki tulemustele ja kogu turule tõmbas aga vee peale Saksa rahandusminister Wolfgang Schäuble, kes ütles eile pärastlõunal, et eeloleval tippkohtumisel ei pakuta otsustavat lahendust euroala probleemide lahendamiseks.

Uudis surus eile õhtul USA börsid üle 2% miinusesse ning ka Euroopa börsid on alustanud täna keskmiselt 1,5% miinusega. Täpselt sarnases taktis on langenud ka Tallinna börs (OMX Tallinn indeks -1,75%, 580,17 punktil).


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. October 2011, 11:33
Otsi:

Ava täpsem otsing