• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aktsia kukub

  Viimase nelja aasta suurima kvartalikasumi ja ajaloo suurima kvartalikäibega eile õhtul välja tulnud Tallinki aktsia alustas tänast päeva 1,5%se langusega.

  Eile õhtul pärast börsi sulgemist teatas Tallink Grupp, et laevanduskontsern teenis juunist augustini kestnud kvartalis 54 miljoni eurose puhaskasumi (0,08 eurot aktsia kohta), mida on 27% enam kui möödunud aastal.Kokku ulatus Tallinki viimase kvartali käive aga rekordilise 295,9 miljoni euroni, mida on 8,7% enam kui aasta eest.
  Mõlema numbriga ületati veidi LHV Panga prognoosi, milles oodati 286 miljoni eurost käivet ja 52,5 miljonit kasumit.LHV vanemanalüütik Kristo Oidermaa ütles tulemuste järgses kiirkommentaaris, et Tallink on suutnud edukalt reisijate ja kaubaveomahtude tõusu müügitulus realiseerida.LHV, mis kinnitas eile aktsiale osta-soovitust, loodab, et järgmisel aastal peaks kasumlikkusele positiivset mõju andma Saksa-Soome liini sulgemine ning jätkuv mahtude kasv, kuigi siiski veidi madalamas tempos.
  Tallinki tulemustele ja kogu turule tõmbas aga vee peale Saksa rahandusminister Wolfgang Schäuble, kes ütles eile pärastlõunal, et eeloleval tippkohtumisel ei pakuta otsustavat lahendust euroala probleemide lahendamiseks.
  Uudis surus eile õhtul USA börsid üle 2% miinusesse ning ka Euroopa börsid on alustanud täna keskmiselt 1,5% miinusega. Täpselt sarnases taktis on langenud ka Tallinna börs (OMX Tallinn indeks -1,75%, 580,17 punktil).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Rootsi suurpank lõpetab tegevuse Soomes ja Taanis
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Kaks aastat pärast Baltimaadest lahkumist lõpetab Rootsi üks suuremaid panku Handelsbanken tegevuse Soomes ja Taanis, teatades kavatsusest mõlemad filiaalid maha müüa.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.