• Jaga lugu:

  Venemaalt tuli septembris 50% rohkem turiste kui mullu

  Majutusettevõtetes peatus septembris 15% rohkem välisturiste kui eelmisel aastal ning kõige enam ehk 47% rohkem saabus septembris turiste Venemaalt.

  Septembris tuli 13 000 turisti Venemaalt. Nende arv on majutusettevõtete klientide hulgas kogu aasta jooksul hoogsalt kasvanud. Erandiks ei olnud ka september, kui Venemaalt saabus 47% enam turiste kui mullu septembris. Venemaalt saabunud turistidest 71% kasutas Tallinna, 12% Ida-Virumaa ja 5% Tartu maakonna majutusettevõtete teenuseid.
  Majutusettevõtetes kokku peatus septembris 212 000 sise- ja välisturisti. Eelmise aasta septembriga võrreldes suurenes lisaks Venemaalt saabunud turistide arvule ka Suurbritanniast saabunud turistide arv.
  Suurbritanniast saabus üle 8000 turisti ning eelmise aasta septembriga võrreldes nende arv kahekordistus. Siiski on jätkuvalt Eesti peamine turismipartnerriik Soome. Soomest saabus 62 000 turisti ehk 41% majutusteenuseid kasutanud välisturistide koguarvust.
  Septembris peatus majutusettevõtetes 151 000 välisturisti ehk 71% majutusteenuseid kasutanud turistide koguarvust. Siseturistidest peatus majutusettevõtetes 61 000, mis oli 8% enam kui eelmise aasta samal kuul. 47% majutatud siseturistidest olid puhkusereisil ja 39% tööreisil.
  Siseturistide meelissihtkohaks oli Harju, Tartu ja Pärnu maakond, kuid meelsasti peatuti ka Ida-Viru maakonna majutusettevõtetes.
  Septembris pakkus külastajatele teenust 915 majutusettevõtet ehk 16% vähem kui turismi kõrgkuul juulis. Külastajate käsutuses oli 18 500 tuba ja 42 000 voodikohta. Täidetud oli 44% tubadest ja 33% voodikohtadest. Juuliga võrreldes vähenes tubade täitumus 19 ja voodikohtade täitumus 22 protsendipunkti.
  Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 30 eurot ning oli 2010. aasta septembriga võrreldes 2 eurot kallim.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Jaan Härms: hakkame juba restoranis koroonapassi nõudma
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
Teenindus- ja meelelahutussektorile pole koroonasertifikaadi kontrollimise nõue niivõrd kohustus, kuivõrd annab kindlust, et elu ja äri saab avatuna hoida, kirjutab Saku Õlletehase juht Jaan Härms.
FED: Liigume toetuste vähendamise suunas
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Föderaalreserv teates kolmapäeval, et majandus liigub selle suunas, et varsti võib keskpank hakata vähendama toetust majandusele, vahendab Bloomberg.
Tallinki konkurent paneb Lätti suurema praami käima
Rootsi laevafirma Stena Line paneb Ventspilsi ja Nynäshamni vahet käima kaks uut parvlaeva.
Rootsi laevafirma Stena Line paneb Ventspilsi ja Nynäshamni vahet käima kaks uut parvlaeva.
Suur intervjuu: kriis näitas, et ei tohi inimesi oma hirmudega üksi jätta
See kriis näitas, et inimesi ei tohi jätta üksi oma kahtluste ja hirmudega, rääkis Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere, kelle hinnangul juhiti Eestis koroonakriisi üldiselt päris asjalikult.
See kriis näitas, et inimesi ei tohi jätta üksi oma kahtluste ja hirmudega, rääkis Eesti Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere, kelle hinnangul juhiti Eestis koroonakriisi üldiselt päris asjalikult.