USA väikeettevõtjad on tuleviku suhtes optimistlikumad

Rainer Saad 13. detsember 2011, 17:30

Täna avaldatud uurimuse põhjal on USA väikeettevõtjad muutunud majanduse tulevikuväljavaadete osas optimistlikumaks, kui paranenud on nii müük ja töölevõtmine.

National Federation of Independent Businessi (NFIB) uuringust selgub, et novembris jätkas paranemist väikeettevõtjate optimismi indeks, tõustes 1,8 punkti 92,0-ni. Koos novembriga on indeks tõusnud 3 kuu järjest. Indeksi 8 komponenti 10-st kas paranesid või olid suuremate muutusteta.

Suur enamus ettevõtteid ootab paremaid müügitulemusi võrreldes inflatsiooniga. Oktoobris ootas enamik väikeettevõtteid inflatsiooni järgi korrigeeritud müügi vähenemist. Indeksi töölevõtmise komponent, mis avalikustatakse eraldi, näitas novembris tõusu pärast 5 kuud kestnud langust.

NFIB kirjeldas augustis indeksit sõnadega „kokku kukkuma”, kui indeks langes 88,1-ni, kukkudes 6 kuud järjest. Väikeettevõtjate meelestatust mõjutasid vaidlused USA võlaülempiiri tõstmise pärast ning euroala võlakriis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. December 2011, 17:31
Otsi:

Ava täpsem otsing