31. mai 2012 kell 17:18

USA tööturu tulemused kehvad

USAs tõusis eelmisel nädalal neljandat nädalat järjest esmakordselt töötu abiraha taotlejate arv, mis võib viidata asjaolule, et tööturu paranemine aeglustub, vahendas finantsuudisteagentuur Reuters.

Esmakordselt töötu abiraha taotlejate arv tõusis 10 000 võrra, sessoonselt korrigeeritud 383 000 peale.

Töölt lahtilaskmisi plaaniti mais viimase kaheksa kuu kõrgeimal tasemel, millele andis suure panuse Hewlett-Packardi teadaanne vabastada töökohustustest 8% ettevõtte tööjõust. Kokku teatasid tööandjad, et mais lasti lahti 61 887 töötajat. See näitaja tegi 52,6%-lise tõusu, võrreldes 40 559 töötajaga, kes lasti lahti aprillis. 27 754 töötajat lasti lahti arvutitööstuses.

USA erasektoris loodi mais juurde 133 000 töökohta, mis jäi alla analüütikute 148 000 töökoha ootusele.

Töökohtade juurdeloomine kiirenes detsembrist veebruarini, kuna majandus sai tõuke ebatavaliselt soojast talvest. Kuigi majandusteadlased arvavad, et praegune tööturu jahenemine on vastureaktsioon talve tugevatele tulemustele, on samas ka märke fundamentaalsetest nõrkustest. 

Autor: Teele Liblik

Hetkel kuum