16. august 2012 kell 21:00

Fidenter muutis omanikku

Reformierakonna propagandaväljaannete kirjastamisega tegelenud Fidenteri omanik ei ole enam peidetud Šveitsi privaatpanga konto taha, vaid augustis on väärtpaberiregistri andmetel selle omanikuks saanud ettevõtte juhatuse liige, Reformierakonna nõunik Remo Tiigirand.

15. augusti seisuga näitab Eesti Väärtpaberikeskus, et Fidenteri omanikuks pole enam Šveitsi privaatpanga konto – Bank Julius Baer & Co, Estland Main Account – taha peitunud omanik, vaid Fidenter kuulub 100% Remo Tiigirannale.

Tiigirand ise pole seni Äripäeva küsimustele vastanud. Kellelt ta osaluse omandas, miks toimus omanikuvahetus just nüüd, kui Fidenteri tegevus on tõusnud avalikkuse huviorbiiti ja kas omanikuvahetus toimus Tiigiranna enda otsusel või partei survel – neile küsimustele me vastust ei saanud.

Fidenterile kuuluvad ka Reformi kaubamärgid. Tiigirand on varem kinnitanud, et Fidenter kuulub talle. Samas on Julius Baeri meediajuht Jan Vonder Mühll Äripäevale öelnud, et privaatpangana eeldavad nad oma klientidelt pangas oleva vara suurust alates miljonist eurost.

Fidenter oli kuni 2008. aastani tavaline riiulifirma, millel puudus majandustegevus. Ettevõte kuulus Reformierakonna sihtasutuse Kodanikuhariduse Sihtasutuse juhatuse liikmele Remo Tiigirannale.

Fidenter omandas 2010. aasta kevadel neli Reformierakonna kaubamärki ja tasus vajalikud riigilõivud.

Aastail 2008–2011 kirjastas Fidenter Reformierakonna propagandaväljaandeid. Tiigirand on kinnitanud, et erakond oli ettevõtte ainus klient ja ärilises suhtes erakonnaga oldi veel 2012. aasta alguses. Nüüd enam ettevõte Tiigiranna väitel sisuliselt ei tegutse.

Hetkel kuum