Romet Kreek • 30. august 2012 kell 7:22

Buffetti selts: Prantsuse võlg on oluliselt ülehinnatud

Warren Buffetti Berkshire Hathawayle kuuluv General Re teatas, et investorid, kes vähendavad Hispaania ja Itaalia riske, maksavad liiga palju Prantsuse valitsuse võlakirjade eest, vahendab Bloomberg.

„Prantsusmaa on oluliselt ülehinnatud,“ ütles GR-NEAMi investeerimisjuht John Gilbert. Riik peaks maksma riski arvestades 10aastastele võlakirjadele 4,5-5 protsenti, mis on sarnasem Itaaliale ja Hispaaniale, mitte Saksamaale.

Prantsuse 10aastase võlakirja tootlus on 2,1 protsenti. Saksa valitsuse sama kestvusega paberi tootlus on 1,34 protsenti, Itaalial 5,82 protsenti ja Hispaanial 6,47 protsenti.

Prantsusmaa on saanud tulu investorite põgenemisest nõrgematest euroala maadest, kuid investorid peaksid olema ettevaatlikud, kuna Prantsusmaa ärid on kaotanud viimase kümne aastaga konkurentsivõimet ning tööjõukulud on kõrgemad kui Saksamaal. Lisaks seisab Prantsusmaa silmitsi paisuva väliskaubanduspuudujäägiga.

„Me ei tea, kas turud hakkavad Prantsusmaale tähelepanu pöörama,“ ütles Gilbert. „Võimalik, et Prantsusmaa saab oma suurusest tulu. Kuid investorid peaksid olema selliste panuste tegemisel ettevaatlikud, kuna neile paistab selline investeerimine surnuaial vilistamisena.“

Buffett on kärpinud umbes kahe aasta eest rahapaigutusi Hispaania, Itaalia ja Prantsuse võlakirjadesse. 30. juuni seisuga oli Buffetti firmal Saksamaa, Suurbritannia, Kanada, Austraalia ja Hollandi võlakirju.

Hetkel kuum