Kaisa Gabral • 20. november 2012 kell 7:16

Martinson: uus jõud peab ukse lahti raiuma

Ettevõtja Allan Martinsoni sõnul muudaks Eesti igavat poliitikat uute nägude ja ideede kerkimine, samuti enda jõuga kehtestamine ja läbisurumine.

Tema sõnul on ainus väljapääs on uue jõu, uute nägude ja uute ideede kerkimine poliitikasse, enda jõuga kehtestamine ja läbisurumine.

Homme kogunevad president Toomas Hendrik Ilvese juurde erakondade ja vabakondade esindajad, et arutada Reformierakonna rahastamisskandaalist lahvatanud kriitikat parteide rahastamise aadressil, ja leida koos lahendusi tekkinud poliitilisele kriisile.

Martinsoni hinnangul sellele probleemile vaevalt ühel viisakal nõupidamisel lahendus leitakse.

"Minu arvates on ainus väljapääs uue jõu, uute nägude ja uute ideede kerkimine poliitikasse. Aga ma ei usu, et seda ühel viisakal nõupidamisel presidendi juures otsustada saab. See saab juhtuda vaid siis, kui keegi tõeliselt tahab "turule tulla" ja endale ise ukse lahti raiub," märkis Martinson, kelle sõnul praegu Eestis toimuv on loomulik reaktsioon stagnatsioonile meie poliitikas. "Nii igava poliitikaga riike on Euroopas vähe: kaardid on jagatud, võidavad ikka samad mängijad, kõik haigutavad, kuid istuvad tuimalt edasi. Pole ime, et pealtvaatajad tahaks kanalit vahetada - vaatamata sellele, et tegelikult Eesti poliitika Euroopaga võrreldes toimib," lisas Martinson.

"Eesti inimesi ei eruta tegelikult parteide rahastamisskandaal – nii nagu Araabia kevadel ei protestitud Tuneesia tänavakaupmehe väärkohtlemise vastu. Inimesed nii Eestis kui Araabias tahavad muutusi ja võimalust neis vähemalt näiliselt kaasa rääkida," lisas ettevõtja.

Harju Elektri juht Andres Allikmäe pole enda sõnul kiirete töötegemiste tõttu sellesse "ooperissse" süvenenud. "Miskipärast tundub mulle, et selle asjaga rebitakse meie ühiskonnast tegelikult ainult pisike tükike välja ja siis jahutakse selle ümber. Keegi ei näe või ei taha näha tegelikku tervikpilti. Võibolla pole seda ka veel üldse näha või siis seda ei näidatagi," märkis Allikmäe ja soovitas rääkida kellegi teisega. "Mina proovin siin reaalsemate probleemidega tegelda ja pisut rahvamajandusele tulu teenida," lisas ettevõtja.

Hetkel kuum