Laura Mallene • 15. november 2012 kell 10:38

Ansip: Harta12 põhisõnum on õige

Tänasel valitsuse pressikonverentsil ütles peaminister Andrus Ansip, et peab Harta12 põhisõnumit õigeks.

Ansipi sõnul ei erine Harta 12 eriti kahe Eesti tekstist  [2002. aastal kirjutatud sotsiaalteadlaste tekst, mis väljendas muret Eestis süveneva kihistumise pärast – toim.]. „Isegi mõni autor on sama. Mõned olid siis teisel pool. Ma leian, et selle harta kirjutanud soovivad tagasi pöörduda sisuliselt argumenteeritud debati poole ja see soov on tunnustusväärne. Debatt lõppes siis, kui poliitikuid nimetati värdjateks,“ ütles Ansip. „Sellel pinnal, kus oma oponenti ei aktsepteerita, ammugi ei austata - sellelt pinnalt pole võimalik pidada sisulist debatti.“

Peaminister nentis, et harta põhisõnum on õige.

Urmas Reinsalu ütles Harta12 kommenteerides, et mõnede selles väljatoodud praktiliste ettepanekutega ka tegeldakse – näiteks erakonnaseadust puudutava osaga.

Hetkel kuum