Kaisa Gabral • 14. november 2012 kell 12:01

Ettevõtja: Reform ei saa ise vist aru, millise jama on maha pannud

Ettevõtte Wesico Project omaniku Anti Mölteri sõnul ei saa Reformierakond vist ise ka aru, mille jamaga nad hakkama on saanud. Ettevõtja sõnul on Harta12 näol tegemist õige ettevõtmisega ja üldist maastikku Eestis tuleks korrastada.

”Mina olen muidu küll Reformi meelne vaadetelt, kuid oh..selliseid pöördumisi nagu see Harta12 on vaja. Allakirjutanud Marju Lauristin on ka väga tark inimene,” vastas Mölter küsimusele, kas tema toetab ühiskonnategelaste Harta 12 avalikku pöördumist ning kas midagi oleks vaja muuta Eesti riigis.

”Kui hakata kaugemalt peale, siis ma näen, mis on meie lühinägeliku poliitika tulemus, ka näiteks politseis. Oleme silmitsi sellega, et  ca kaks aastat varastatakse kütust masinatest, sellisestes linnades nagu Loksa pole enam isegi kohalikku võimu. See näitab kogu lühinägelikku poliitikat meie riigis, et on vaja tõmmata asutused koomale ja mis selle tulemusena juhtuma hakkab. Ja mis puutub valetamisse ja sellesse, et riik ise otsustab ja ise teab, mis teeb...oeh...noh ka see maksude teema,” ohkab ettevõtja telefonis kuuldavalt ärritatult ja lisab: ”Muidu käiakse küll ettevõtjal objektide peal külas ja tehakse visiite, aga selle asemel, et maksuameti peadirektor näiteks või keegi ajaks maakondades äriinimesed kokku ja kuulaks ka kohalikke probleeme, vot sellist tegevust ei eksisteeri!” rääkis ettevõtja. 

”Teiste käest ei küsita midagi, toimub selline loll valetamine. Ettevõtlus ei saa olla edukas, kui sa pole aus. Inimesena tuleb olla aus ja inimese sõna maksab. Ei peagi olema lepingut taga, vaid nimi on see, mis maksab,” rääkis ettevõtja. 

Tema hinnangul on selliseid pöördumisi, mis kutsuksid riigimehi korrale, kindlasti vaja. ”Kui vaadata kas või meie majandusministrit Partsi, kõik need ulmeseadused ja takkakiitmised on ju arulagedad, ükski normaalne inimene nii ei tee. Noored mehed, kes meil riigiettevõtete nõukogudes on, no millistest väärtustest ja kogemustest me  räägime?” oli ettevõtja mures. Ning lisas, et suures plaanis on meie riigi mured kinni juhtimises. ”Kust peaks see juhtimine tulema, kui kogemust ei ole. Mina olen riigiametnike ülbust korduvalt näinud. Kas või maantee-ameti poolt. Ei väljastata õigeaegselt lube jne. Riigifirmasid juhitakse nagu enda firmasid ja mitte heaperemehelikult, vaid ülbe suhtumisega,” rääkis Mölter.

Hetkel kuum