Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ettevõtja: Reform ei saa ise vist aru, millise jama on maha pannud

  Ettevõtte Wesico Project omaniku Anti Mölteri sõnul ei saa Reformierakond vist ise ka aru, mille jamaga nad hakkama on saanud. Ettevõtja sõnul on Harta12 näol tegemist õige ettevõtmisega ja üldist maastikku Eestis tuleks korrastada.

  ”Mina olen muidu küll Reformi meelne vaadetelt, kuid oh..selliseid pöördumisi nagu see Harta12 on vaja. Allakirjutanud Marju Lauristin on ka väga tark inimene,” vastas Mölter küsimusele, kas tema toetab ühiskonnategelaste Harta 12 avalikku pöördumist ning kas midagi oleks vaja muuta Eesti riigis.
  ”Kui hakata kaugemalt peale, siis ma näen, mis on meie lühinägeliku poliitika tulemus, ka näiteks politseis. Oleme silmitsi sellega, et  ca kaks aastat varastatakse kütust masinatest, sellisestes linnades nagu Loksa pole enam isegi kohalikku võimu. See näitab kogu lühinägelikku poliitikat meie riigis, et on vaja tõmmata asutused koomale ja mis selle tulemusena juhtuma hakkab. Ja mis puutub valetamisse ja sellesse, et riik ise otsustab ja ise teab, mis teeb...oeh...noh ka see maksude teema,” ohkab ettevõtja telefonis kuuldavalt ärritatult ja lisab: ”Muidu käiakse küll ettevõtjal objektide peal külas ja tehakse visiite, aga selle asemel, et maksuameti peadirektor näiteks või keegi ajaks maakondades äriinimesed kokku ja kuulaks ka kohalikke probleeme, vot sellist tegevust ei eksisteeri!” rääkis ettevõtja. 
  ”Teiste käest ei küsita midagi, toimub selline loll valetamine. Ettevõtlus ei saa olla edukas, kui sa pole aus. Inimesena tuleb olla aus ja inimese sõna maksab. Ei peagi olema lepingut taga, vaid nimi on see, mis maksab,” rääkis ettevõtja. 
  Tema hinnangul on selliseid pöördumisi, mis kutsuksid riigimehi korrale, kindlasti vaja. ”Kui vaadata kas või meie majandusministrit Partsi, kõik need ulmeseadused ja takkakiitmised on ju arulagedad, ükski normaalne inimene nii ei tee. Noored mehed, kes meil riigiettevõtete nõukogudes on, no millistest väärtustest ja kogemustest me  räägime?” oli ettevõtja mures. Ning lisas, et suures plaanis on meie riigi mured kinni juhtimises. ”Kust peaks see juhtimine tulema, kui kogemust ei ole. Mina olen riigiametnike ülbust korduvalt näinud. Kas või maantee-ameti poolt. Ei väljastata õigeaegselt lube jne. Riigifirmasid juhitakse nagu enda firmasid ja mitte heaperemehelikult, vaid ülbe suhtumisega,” rääkis Mölter.
 • Hetkel kuum
Seotud lood
Kõik seotud lood

Neeme Korv: võimuliit tegi oma suurima bläki
Vaidlused kuuluvad demokraatliku riigi juurde, ent riigikaitse valdkonnas eksponeeritud tüli on julgeolekurisk, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Vaidlused kuuluvad demokraatliku riigi juurde, ent riigikaitse valdkonnas eksponeeritud tüli on julgeolekurisk, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Novaturas teenindas mais vähem kliente kui eelmisel aastal
Baltikumi turismifirma Novaturas Group teenis mais tulu 17,3 miljonit eurot, vähem võrreldes eelmise aasta sama perioodi 21,5 miljoni euroga, selgub börsiteatest.
Baltikumi turismifirma Novaturas Group teenis mais tulu 17,3 miljonit eurot, vähem võrreldes eelmise aasta sama perioodi 21,5 miljoni euroga, selgub börsiteatest.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Adam Granti soovitused petturi sündroomist vabanemiseks
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Kas ka sulle tundub, et oled oma töös ebapädev ja kohe on saabumas hetk, kus sind paljastatakse? Ameerika juhtimispsühholoog ja menukite autor Adam Grant räägib, et petturi sündroomist tuleks hoopis mõelda kui varjatud potentsiaali märgist: sulle tundub, et teised inimesed hindavad sind üle, aga palju tõenäolisemalt sa hoopis alahindad iseennast.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
EL kehtestab Hiina elektriautodele kaitsetollid
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootjate puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Euroopa Liit kehtestab Hiina elektriautodele juulist täiendava tollimaksu, mis suurema osa tootjate puhul küündib 38,1 protsendini auto hinnast.
Soome laskemoonatootja ehitab uue tehase
Soome kaitsetööstusfirma Nammo sõlmis uue tehase ehitamise eellepingu omavalitsustele kuuluva kinnisvaraarendusfirmaga, kirjutas Kauppalehti.
Soome kaitsetööstusfirma Nammo sõlmis uue tehase ehitamise eellepingu omavalitsustele kuuluva kinnisvaraarendusfirmaga, kirjutas Kauppalehti.
Raadiohommikus: riigivõlakirjadest, andmepõhisest otsustamisest ja tööstuse käekäigust
Neljapäeval räägime raadiohommikus riigivõlakirjadest, värske uuringu taustal tööstussektori olukorrast, aga ka äriotsuste tegemisel andmetele tuginemisest.
Neljapäeval räägime raadiohommikus riigivõlakirjadest, värske uuringu taustal tööstussektori olukorrast, aga ka äriotsuste tegemisel andmetele tuginemisest.