Romet Kreek • 2 jaanuar 2013

LHV: Tallink tänavu dividendi ei maksa

LHV ei usu, et Tallink maksab tänavu 2012. aasta kasumi arvel dividende.

"Kas Tallink maksab lähiajal välja osa kasumist dividendidena? Prognoosidesse pole me 2012. majandusaasta eest dividende arvestanud," kirjutas täna analüüsis LHV analüütik Shana Vida Gavron.

"Samas, nagu Tallinki strateegia ette näeb, on viimase aastaga oluliselt vähendatud võlakoormat. Optimeerides laenu tagasimakse graafikut, võib ettevõte tugevdada järgmiste aastate rahavoogusid ning siis võiks Tallinkist saada ka dividendiaktsia. Tänu küllaltki madalatele kapitalikulutustele on hetkel Tallinki vaba rahavoo tulusus üle 20% meie prognoositava ajaperioodi jooksul, mis kindlasti lubaks pikemas perspektiivis kopsakat dividendimakset," lisas ta.

"Kuna sisseviidud muutused pikemaajalistesse prognoosidesse (2013 ja edasi) on olnud minimaalsed, siis jätkame Tallinki katmist õiglase väärtuse vahemikuga 0,95-1,05 eurot aktsia kohta," jätkas Gavron. "Hetkel kaupleb Tallink 10,6kordsel P/E ja 8,3kordsel EV/EBITDA suhtarvu tasemel, kui kasutada 2012. majandusaastaoodatavaid tulemusi. Jätkame Tallinki katmist osta-soovitusega," lisas LHV analüütik.

Hetkel kuum