Kaisa Gabral • 2. jaanuar 2013 kell 9:34

Tallinki börsilt minek oleks kulukas

Tallinki investor Aivar Sõerd ei jaga Tallinki börsilt lahkumise kartust, kuna see oleks liiga kulukas.

””Ma ei usu hästi, et see stsenaarium tõeks saab, see läheks neil päris kulukaks,” vastas Sõerd küsimusele, kas Tallink võib tänavu börsilt lahkuda. ”Aktsiad tuleb ju aktsionäridelt kokku osta. Investor peaks omandama üle 90% aktsiatest, mis ma arvan ei ole reaalne. Ma pole midagi kuulnud ja pole mingeid märke selle osas tähele ka pannud," kommenteeris ta investori Rene Ilvese kartust, et Tallink lahkub tänavu börsilt.

Sõerdi sõnul on Tallinna Börsi hädaks liialt väikesed käibed, mis on eelmisel aastal drastiliselt kukkunud. "Tallinna Börs ei kajasta ettevõtete väärtust õieti. Aktsia hind peaks olema vähemalt see (1,1 eurot), millega suurinvestor (Baltic Cruises) eelmise aasta lõpus börsiväliselt suurosaluse omandas. Eelmise aasta käivete kukkumine ei rõõmusta muidugi kedagi, kuid vast sel aastal läheb käivete maht ikka ülespoole," lausus investor Sõerd ja lisas, et investoreid rõõmustaks kindlasti ka see, kui lisanduks mõni uus ettevõte

Aktiivse väikeinvestori Rene Ilvese sõnul tasub 2013. aastal olla Tallink Grupi aktsionär, kuna firma juht Enn Pant lubas dividende üpris selge sõnaga. Samas on aga oht, ettevõte viiakse alanud aastal börsilt minema.

 

 

 

 

 

 

 

Hetkel kuum