Kaisa Gabral • 2. jaanuar 2013 kell 8:37

Tallinki aktsionär: kätt ette panna ei saa

Kuigi aktiivne investor Rene Ilves usub, et Tallink võib tänavu börsilt lahkuda, loodab laevafirma aktsionär Urmas Kivisalu, et ettevõte börsilt ära ei lähe.

"Meil on seadusandlus ju selline, et suured võivad teha, mida tahavad. Ega kätt ette ei saa panna. Lihtsalt asi on selles, et kas nad saavad [aktsiate] miinimumkoguse kätte, mida neil on vaja võrdselt väljumiseks," märkis Kivisalu.

"Vaadates dividendideootust, mis on olnud õhus pikka aega, siis suurt vahet enam ei ole. Enn Pant on ju välja käinud, et Tallink muutub kohe dividendikõlblikuks, et siis oleks nagu natukene kurb ka," vastas Kivisalu küsimusele, mida ta arvab Tallinki võimalikust börsilt lahkumisest.

Väikeinvestor Rene Ilvese sõnul on oht, et Tallink viiakse alanud aastal börsilt minema ning selle lahkumise hind on tema hinnangul umbes 1,1 eurot aktsia kohta.

"1,1 eurot oli ju ka see hind, millega nad omavahel aktsiaid vahetasid vist. Noh, mina ütleksin, et halval ajal hea seegi," viitas Kivisalu Tallinki suuromanike omavahelisele tehingule detsembris ja lisas, et see hind ei valmistaks talle pettumust.

"Kui te vaatate Tallinki tänast hinda, siis Ilvese arvatud hinnaga (1,1 eurot aktsia kohta – toim.) ma saaksin tunduvalt rohkem kui täna," märkis Kivisalu.

Kui see stsenaarium peaks tänavu siiski jõustuma, tuleb tema sõnul dividendide osas leida lihtsalt uus aktsia, näiteks Tallinna Vesi või Kaubamaja. "Eelmisel aastal oli börsi käive nagunii väiksem kui üle-eelmisel aastal. 2012. aasta lõpu käivet börsil mõjutasid olulisel määral ka Tallinki liikumised," märkis Kivisalu ja lisas, et loodetavasti siiski Tallink börsilt ei välju.

 

Hetkel kuum