Ave Lepik • 29. jaanuar 2013
Jaga lugu:

Ansip seljatas esimeses ringis Õhtulehe

Harju maakohus rahuldas täna täies ulatuses peaminister Andrus Ansipi hagi Õhtulehe vastu, mis moonutas tema tsitaati.

ERRi uudised vahendavad, et kohtu otsusega peab Õhtuleht avaldama viie päeva jooksul lehe paberväljaande teisel leheküljel sama kirjasuuruse ja fotoga kui tüli tekitanud artikkel järgneva teate: "Õhtulehes 29. mail 2012 avaldatud artikkel sisaldab Andrus Ansipi kohta ebaõigeid väiteid. Peaminister Andrus Ansip ei ole öelnud, et poliitikute ja ärimeeste kõnesid kuulatakse pealt."

Samuti peab Õhtuleht avaldama sama paberväljaande esilehel märke: "Õhtuleht lükkab ümber Andrus Ansipi kohta avaldatud ebaõige faktiväite – vt lk 2".

Kohus jõudis seisukohale, et Õhtuleht avaldas Ansipi kohta faktilist laadi andmeid selgelt eksitaval viisil ja lõi lugejaile mulje, et Andrus Ansipi sõnul kuulatakse ettevõtjate ja poliitikute telefonikõnesid pealt.

Ansip kaebas kohtusse Õhtulehes mullu 29. mail avaldatud artikli "Peaminister: poliitikute ja ärimeeste kõnesid kuulatakse pealt", kuna ei nõustunud talle pealkirjas omistatud väitega.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum