Indrek Kald • 2. veebruar 2013 kell 9:36

Ansip lubas jätkata Reformi juhina

Reformierakonna esimees Andrus Ansip kinnitas, et kandideerib suvel taas erakonna esimeheks, sest partei on olnud kuus kuud rünnaku all.

"Minu käest on eriti opositsiooni poolelt küsitud, kas ma kavatsen juunis kandideerida erakonna esimeheks. Omadele võin otse öelda – jah, kavatsen küll. Kui keegi tahab ka, siis tere tulemast – tuleb võistelda minuga. Erakond on olnud kuus kuud rünnaku all ja mul ei ole mitte vähimatki õigustust sellises olukorras erakonda lahinguväljale maha jätta," rääkis ta.

"Reformierakonna missioon kaitsta kodanike vabadust, vaba ettevõtlust ja oma riiki on täna, vasakpopulistide lauspealetungi aegadel, veel aktuaalsem kui aasta eest," lisas Ansip.

Peaministri sõnul on ta tõeliselt uhke ja tänulik selle üle, kuidas Eesti inimesed ja ettevõtted on seni olukorda talunud ja toime tulnud pika üleilmse majanduskriisi rasketes tingimustes. "Nüüd meie majandus ja palgad kasvavad. Selleks aastaks prognoositakse Eestile Euroopa Liidu kõrgeimat majanduskasvu," märkis Ansip.

"Uhke olen ka selle üle, et valitsus on rasketes oludes oma riigi kaitsele suutnud panustada 2% rahvatulust. Iseseisvuse ja vabaduste kindlustamine on olnud meie erakonna selge vastutus. Olgem ausad, mitte ükski teine Eesti erakond ei oleks kõige selle nimel niimoodi vaeva näinud," lausus Reformierakonna esimees.

Ansipi sõnul jätkas erakond ka raskete rünnakute all oma kindla poliitilise joone ajamist. "Vajaduspõhiste lastetoetuste reformi algatamise ajal üritati aina väita, et see on vaid tähelepanu kõrvale juhtimise aktsioon. Aga meie tegime selle reformi ära. Ma arvan, et tähelepanu see kellelgi kõrvale ei juhtinud, aga abivajajate perede jaoks tegime ühe suure asja küll," rääkis Ansip erakonna volikogul.

Ta lisas, et jaanuaris on Reformierakonnaga avaldanud soovi liituda ligi 600 uut inimest. "Miks? Kas meil on parasjagu mingi reklaamikampaania meedias käimas? Ei ole. Inimesed on lihtsalt hakanud mõtlema, kes on need poliitikud, kes nende endi ja Eesti huvisid kõige paremini kannavad ja kaitsevad," vahendas Reformierakonna pressiteade Ansipi kõnet erakonna volikogul.

Hetkel kuum