Indrek Kald • 10. jaanuar 2014 kell 13:01

Saaremaale kruiisituriste toonud laev müüdi maha

Viimastel aastatel korduvalt Saaremaale kruiisituriste toonud Soome firma Kristina Cruises müüs kolmapäeval oma ainsa laeva USAsse, mistõttu tühistati kõik selleks aastaks kavandatud Läänemere-kruiisid.

Tallinna Sadama turundusjuhi Sirle Arro sõnul oli Kristina Cruises selleks aastaks Saaremaa sadamasse broneerinud ühe külastuse. "Ajakirjanduses avaldatu põhjal võib järeldada, et see külastus annulleeritakse," nentis ta Meie Maale.

Aastaid kruiisituristide vastuvõtmisega tegelenud Margus Mölderi sõnul on Kristina Cruises teistest sama ala firmadest erinenud selle poolest, et on matketuristid Saaremaale toonud terveks päevaks ja neid on toitlustatud kohalikes söögikohtades.

Rahalistesse raskustesse sattunud Kotka firma Kristina Cruises on olnud saneerimisel novembrist saati, mil otsustati ka personali töölt vabastamine.

"Kuna laevareisijateks on olnud meie põhjanaabrid soomlased, siis potentsiaalsete naasjate hulk nende näol oli kindlasti suurem kui mõnel muul laeval. Paraku garantiisid selles äris ei ole, tuleb leppida tõusude ja mõõnadega," märkis Kuressaare linnavalitsuse turismipeaspetsialist Karmen Paju.

Kokku on tänase seisuga koos maha müüdud Kristina Katarina külastusega broneerinud selleks suveks randumise Saaremaal kümme laeva ca 6300 reisijaga.

Alates Saaremaa sadama avamisest 2006. aastal ehk kaheksa hooaja jooksul on seal peatunud 18 kruiisifirma 25 laeva. Kokku on need teinud Saaremaa sadamasse 51 külastust ja toonud saarega tutvuma 25 332 inimest.

Hetkel kuum