Romet Kreek • 23. jaanuar 2014 kell 10:21

Nokia aktsia langes tulemuste järel

Nokia aktsia langes ettevõtte IV kvartali tulemuste avaldamise järel 4,4%, 5,47 eurole. Enne tulemuste avaldamist oli aktsia tõusnud 1,5%.

Nokia, kes on müümas oma mobiiltelefonide üksust Microsoftile, teatas neljanda kvartali kahjumist ajal, kui võrguseadmete üksuse käive vähenes, vahendab Bloomberg.

Kvartali puhaskahjumiks tuli 25 mln eurot võrreldes 2012. aasta neljanda kvartali 193 mln eurose puhaskasumiga. Käive vähenes 21%, 3,48 miljardile eurole. Numbrites ei sisaldu mobiiltelefoniüksuse tulemused.

Nokia hoiatas, et võrguseadmete üksuse kasumimarginaal tõmbub koomale.

Nokia Solutions ja Networksi üksuse käive väheens 22%, 3,1 miljardile eurole.Nokia prognoosis, et käimasoleva kvartali korrigeeritud ärikasumi prognoosiks on võrguüksuses 5% käibest, pluss-miinus 4 protsendipunkti. Nordea panga analüütik Sari Sarkamies ootab 7,6% marginaali.

Hetkel kuum