Sirje Rank • 19. veebruar 2014 kell 15:00

Euroopa Investeerimispank peatas uued projektid Ukrainas

Euroopa Investeerimispank peatas reaktsioonina meeleavaldajate vastu kasutatud vägivallale uute investeerimisprojektide rahastamise Ukrainas.

"Praegune olukord on selline, et me uusi projekte ette ei võta, kuna me peame teadma, millises poliitilises keskkonnas me edaspidi tegutseme," ütles EIB president Werner Hoyer täna Brüsselis ajakirjanikele. "Oleme praegu oma tegevuse peatanud, kuna meil on vaja ära oodata, millised on riigis edasised poliitilised ja majanduslikud arengud," vahendas Bloomberg.

EIB olemasolevaid projekte otsus siiski ei seiska. Kuivõrd võivad mõjutatud saada laenuosade väljamaksed, peaks selgemaks saama pärast ELi välisministrite homset kohtumist, kus arutatakse võimalikke sanktsioone Ukraina eliidi vastu.

Hetkel kuum