3 märts 2014

Nurme vabriku uus osanik on Vill

Suure maksupettuse kahtlusega kriminaaluurimise alla sattunud Haapsalu õmblusfirma PVMP–Ex, mida rahvasuu tunneb Nurme vabrikuna, vahetas eelmisel nädalal omanikku ja nime ning vähendas osakapitali.

PVMP–Ex kannab nüüd nime PVMP–Elektika OÜ, kirjutas Lääne Elu. Õmblusvabriku suurimaks osanikuks on Robert Vill, kes on tuntud kui Tiit Madissoni mõttekaaslane. Tal on osakuid 2508 euro eest.

„Oleme kokku leppinud, et ei kommenteri seda teemat,” jäi Vill Lääne Eluga rääkides napisõnaliseks.

Uuel firmal on kolm osanikku. Mikroskoopiline osa on Nurme Vabrik OÜ–l, kelle osalus on 5 eurot. Nurme Vabriku omanikud on PVMP–Exi juhataja Alari Engman ja Nikita Podžuk. PVMP–Exi suuromanik, Panamas registreeritud Tropley Finance S.A on uues ettevõttes osanik 95 euroga.

Mullu septembris taotles ringkonnaprokurör Indrek Kalda PVMP–Exi vara (ettemaksukonto) arestimist. Prokuratuur kahtlustab, et PVMP–Ex esitas juhatuse liikme A. E. kaudu 1,5 aasta vältel (jaanuar 2012 — juuni 2013) maksuhaldurile valeandmeid, et saada tagasi näiliselt rohkem makstud käibemaksu. Riigikohtu lahendis on täisnimi asendatud initsiaalidega, kuid pole kahtlust, et A.E. saab olla vaid Alari Engmann, lisas väljaanne

Prokuratuuri kahtlustuse järgi on maksupettusega seotud Haapsalu firma Polar Tekstiil ja mitu Läti ettevõtet. Kahtlustuse järgi esitas PVMP–EX fiktiivseid arveid ja sai sel viisil riigilt 2,1 miljonit eurot tagasi käibemaksu.

PVMP–Ex kandis oma kontole laekunud 2,1 miljonit eurot Polar Tekstiili pangakontole ja sealt edasi OÜle Spordi– ja Töörõivad. Sealt võeti sularahas välja 2,04 miljonit eurot.

Autor: 1321-aripaev

Hetkel kuum