Priit Lätt: ainulitsentsi nõue muudab arendustöö kalliks

28. märts 2014, 15:25

Advokaadibüroo Glimstedt partner ja vandeadvokaat Priit Lätt märkis, et ainulitsentsi nõude esitamine hankemenetluses välistab komponentide korduvkasutamise võimaluse ning muudab nii ka arendustöö kalliks.

Lätt pidas 25. märtsil toimunud Äripäeva strateegilise IT juhtimise seminaril ettekande teemal "IT arendamisega seotud juriidilised probleemid", kus tõdes, et kui arendaja on loonud võimaluse tarkvaralisi komponente taaskasutada ja on neid erinevate projektide raames teistele klientidele litsenseerinud, siis on tegu kuluefektiivse arendusega.

"Kui nt ühe lepingu raames on komponentide osas ainulitsents antud, siis järgmise süsteemi loomisel neid komponente enam kasutada ei saa, isegi mitte lihtlitsentsi alusel," selgitas Lätt ainulitsentsi nõudega kaasnevat arendustööde kõrgemat kulu.

Loe pikemalt Äripäeva IKT sektori teemaveebist ITuudised.ee

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. March 2014, 15:25
    Otsi:

    Ava täpsem otsing