Hiiumaa parvlaevad lähevad üle tihedamale kevadgraafikule

10. aprill 2014, 13:18

Alates järgmisest teisipäevast hakkab Rohuküla-Heltermaa liinil kehtima kevadine tihedam parvlaevade sõidugraafik, kus väljumised toimuvad taas iga kolme tunni järel.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli sõnul muutuvad reiside väljumisajad Hiiumaa liinil teisipäevast alates taas harjumuspäraseks. „Täpselt aasta tagasi läks Hiiumaa laevaliiklus üle uuele tihedamale põhigraafikule, kus väljumiste vahed vastassadamatest on vaid poolteist tundi varasema 2 tunni asemel. Erandiks on varahommikused reisid Heltermaalt, mis toimuvad kahetunnise intervalliga.  Uut tüüpi ja tihedamad laevagraafikud on juba aastaga tõestanud oma vajalikkust, sest jõudsalt kasvavat reisijate ja sõidukite hulka enam 4tunnise reisiintervalliga teenindada ei suudaks – vähemalt mitte ilma pikkade ooteaegadeta, kuid see ei vasta kaasaegsetele standarditele, mille oleme reisijate teenindamisel seadnud,“ ütles Treiel.

Kevadgraafikus toimub nädalas 86 väljumist talvise 80 asemel, reisid lisanduvad reedele ja pühapäevale. Kevade edenedes muutuvad sõidugraafikud üha tihedamaks. Kevadgraafik kehtib kuni 25. maini, seejärel lisandub veel iganädalaselt 28 väljumist, mis teeb nädalas kokku 114 reisi liinil. Suvilisel tipphooajal 19. juunist 20. augustini on graafikus tööpäevadel 9 reisi ühel suunal ning reedeti ja pühapäeviti 11 reisi, kokku nädalas 132 reisi.

Rohuküla-Heltermaa liini teenindavad parvlaevad Hiiumaa ja Regula. Talvel parvlaev Hiiumaa kõrval liini teenindanud parvlaev Muhumaa naases Kuivastu-Virtsu liinile.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. April 2014, 13:18
Otsi:

Ava täpsem otsing