Lepik: Eestist võiks saada start-upi rahvas

Rainer Saad 11. aprill 2014, 18:55

Finantsnõustaja ning portaali Tarkinvestor.ee asutaja Kristjan Lepik ütles Pärnu finantskonverentsil, et Eesti peaks olema paindlik ja kiire ning edu tooks ettevõtluskultuuri edendamine.

„Pärast kriisi on finantssektor päris raskes kohas, sest regulatsioonid lähevad üha karmimaks. Kapitalinõuded kasvavad. See ei ole koht, kus tuleks innovatsiooni,” ütles Lepik, kelle sõnul võib järgmise 10 aasta jooksul panganduse osakaal väheneda.

Lepiku arvates on raske öelda kuhu liigub Eesti, kui me ei vaata, kuhu kogu maailm liigub. Tema sõnul tuleks jälgida uusi tehnoloogiatrende, kuna see võib olla Eesti õppetunniks - maailma muutub väga kiiresti, uued tehnoloogiad tulevad ja muudavad maailma. „Tehnoloogia lükkab mõned ärid ettevõtete surnuaeda. Ole paindlik, kiire, liikumisvõimeline – Eestil on potentsiaali seda olla. Tuleb olla ka nutikas. Lisandväärtuse kasv tuleb läbi tarkuse,” ütles ta.

„Meil ei ole ettevõtluskultuuri,” ütles Lepik, viidates Eesti minevikule plaanimajanduses. „Rohkem õppida ja õpetada ettevõtluskultuuri.”

Ta tõi näite Iisraelist, kus on 12 000 start-upi, kuid ka Eestist võiks saada idufirmade kasvulava. „Eesti võiks olla Euroopa start-upi rahvas. Näiteks iisraellased testivad ja ebaõnnestuvad ega tee sellest suurt numbrit. Skandinaavias luuakse 7-aastane plaan, et leida siis see kõige ideaalsem lahendus. Tuleks julgemalt otsida uusi ideid,” sõnas Lepik, kelle sõnul on maailm pigem liikumas iisraellaste mõtteviisi suunas.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    11. April 2014, 20:01
    Otsi:

    Ava täpsem otsing