Vähi: ebakindluse pealt kasu ei lõika

Marta Jaakson 16. aprill 2014, 15:31

Sillamäe sadama juhatuse liige Margus Vähi kommenteeris, et Vopak E. O. S. optimeerimine Venemaa uute terminalide lisandumise tõttu on täiesti arusaadav. 

"On täiesti arusaadav, et iga uue terminali lisandumine mõjutab kindlasti turgu," kommenteeris Vähi. Ta lisas, et sadamana on küllaltki keeruline terminalide turgu kommenteerida. Sillamäe sadamas opereerib Alexela terminal.

Vopak E.O.S.i juht Arnout Lugtmeijer selgitas, et optimeerimise tingis keeruline keskkond ja konkurents Venemaa uute terminalidega, mis on Vopaki terminalide viimaste aastate kaubamahtu mõjutanud.

Vähi nentis, et Ukraina mõjusid on täna raske ette ennustada, kuna see sõltub, kas ja millised sanktsioonid rakendatakse. "Üldine reegel on see, et stabiilne olukord on alati majanduse jaoks parem kui on ebastabiilne olukord. Kindlasti keegi lõikab ebastabiilsuse pealt kasu, aga mitte meiesugused ettevõtted," lausus Vähi.

Sillamäe sadamal läheb Vähi sõnul plaanide kohaselt. Sadam lõpetab alustatud investeeringuid, võtab kasutusele uusi võimsusi ja püüab tasapisi mahtusid kasvatada.

Täna teatas Vopak E.O.S., et on otsustanud optimeerida oma tegevust, koondades töötajaid ja kärpides investeeringuid. Optimeerimiskava täidetakse selle aasta jooksul, vahendas ettevõte oma pressiteates.

Vopak E.O.S. nelja kaasaegse naftaterminali, Termoili, Trendgate'i, Pakterminali ja Stivterminali kogumahutavus on miljon kuupmeetrit. Vopak E.O.S.i terminalid asuvad Tallinna Sadamale kuuluvas Muuga sadamas. Vopak E.O.S. on Royal Vopaki ja Global Ports Investmentsi ühisettevõte.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. April 2014, 15:32
Otsi:

Ava täpsem otsing