Alyona Stadnik • 13. juuni 2014 kell 13:25

Putin näitab riiki negatiivses võtmes

Oma tegevusega Ukrainas on Venemaa president Vladimir Putin seadnud end raskesse olukorda, ütles naftakompanii Jukos eksomanik Mihhail Hodorkovski.

"Olen veendunud, et pooltel on vaja omavahel rääkida, sest olukord, milles on Ukraina, on küll väga raske, kuid olukord, kuhu president Putin on sattunud, pole vähem keeruline," sõnas Hodorkovski väljaandele Deutsche Welle.

"Kui me ei räägi, võime jõuda suurema probleemini. Siiski, ma ei ole liiga optimistlik ega arva, et olukord on liikunud edasi. Aga vähemalt on peatunud olukorra halvenemine," lisas hiljuti pikast vangistusest vabanenud Hodorkovski.

Ta lisas, et ükskõik millised mõtted Putinil ka ei olnud, kui ta tegi otsuse rakendada meetmeid Ukraina vastu, on need viinud Venemaa jaoks äärmiselt negatiivse tulemuseni.

Hodorkovski sõnul on Putin saavutanud vastupidise sellele, mis on Venemaale oluline - majanduslik atraktiivsus tänu juhtpositsioonile teatud tehnoloogia ja teaduse arengus. "Selle asemel, et ühendada enda ümber neid rahvaid ja riike, mis oleksid väärtuslikud, et ühendada neid meie riigiga, on meie president saavutanud täpselt vastupidist," märkis ta.

Hodorkovski on kindel, et Putin on oma käitumisega alt vedanud miljoneid venelasi.

Hetkel kuum