Eliisa Matsalu • 1. juuli 2014 kell 10:55

Palts: autode maksuseadus halvendab ettevõtlust

Autode käibemaksuseaduse muudatuse vastuvõtmisega muutuvad Eesti ettevõtted konkurentsi- ja ekspordivõimetumaks, märkis Isamaa ja Res Publica Liidu liige ja ettevõtja Tõnis Palts.

Ettevõtja Tõnis Paltsi sõnul on täna vastu võetud autode käibemaksu seaduse muudatuse juures aetud hulk demagoogiat, et mitte öelda jürgenligilikku tarkust. "Demagoogia on see, et justkui firmast autosoodustust saav inimene oleks eelisolukorras töötaja suhtes, kes seda soodustust ei saa. Tegelikult tööjõuturg on tööjõuturg ja need inimesed, kes ei saa soodustust, need saavad rohkem palka," rääkis Palts täna riigikogu erakorralisel istungil.

Palts märkis, et ettevõtja ei ole loll, et ta maksaks kaks korda. Paltsi sõnul väidab rahandusministeerium minister Jürgen Ligi eestvedamisel, et praegu kehtiv seadus justkui moonutab turgu. "Millist turgu moonutatakse, ma küsin. Kas leivamüüjate ja automüüjate vahelist turgu? Täielik lollus," ütles ta. Paltsi sõnul tehakse äärmisel juhul soodustusi Eesti automüüjatele võrreldes Läti automüüjatega.

Paltsi sõnul on fakt, et seaduse jõustumisega halvendatakse Eesti ettevõtluse olukorda, pannes juurde 48 miljonit eurot koormust aastas. "Selle asjaga ei saa IRL nõus olla ega olegi nõus. Soovin Reformierakonnale edu," märkis ta.

Hetkel kuum