Nordea teenis tugeva kasumi

17. juuli 2014, 09:49

Euroopa juhtivasse finantskontserni kuuluva Nordea Eesti puhaskasum 2014. aasta esimesel poolaastal oli 19,1 miljonit eurot ehk ligi poole rohkem kui aasta varem, mil teeniti kõigest 12,7 miljonit eurot.

Pank teatas, et tegevuse fookuses on eelkõige oma positsiooni tugevdamine säästmis- ja investeerimisteenuste pakkujana, mis kasvasid eelmise aasta sama perioodiga võrreldes investeerimistoodete mahtu  35%. Ka Nordea pensionifondides on hallatavate varade maht aastaga kasvanud 42%, ületades kokku 108 miljonit eurot.

„Nordeale on selle aasta üheks kaalukamaks arenguks ERGO pensionifondide valitsemise ülevõtmine. Tehinguga kasvatame veelgi nii Nordea pensionifondide turuosa, klientide arvu kui ka hallatavate varade mahtu,“ lisas Nordea panga juht Andreas Laane. Nordea saab ERGO pensionifondide uueks fondivalitsejaks alates 1. septembrist. Finantsinspektsioon on muudatuse heaks kiitnud.

Nordea Eesti klientide hoiuste maht kasvas 2014 esimesel poolaastal möödunud aasta esimese poolega  võrreldes kokku 5%, sealjuures eraisikute hoiuste maht on kasvanud 24% võrra, ületades 360 miljonit eurot. Nordea hoiuste ja laenude suhe on jäänud stabiilsele tasemele, ulatudes 41%-ni.

Nordea Eesti laenuportfell ulatus 2014. aasta juuni lõpus üle 3,2 miljardi euro, millest liisinguportfell moodustab 653 miljonit eurot. Eraisikute laenu- ja liisinguportfell kasvas eelmise aastaga võrreldes 4%, ettevõtete laenu- ja liisinguportfell 3%. 

Klientide arv on aastaga kasvanud 4,6%, peamiselt on lisandunud igapäevapanganduse kliente, kuid suurenenud on ka liisingu ja pensionifondide klientide arv.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. July 2014, 16:07

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing