VTAst saab infot seoses sigade Aafrika katkuga

01. august 2014, 09:43

Veterinaar- ja Toiduamet (VTA) ootab küsimusi ja infot sigade Aafrika katku kahtlusega loomadest oma vihjetelefonile. 

VTA viljetelefon on 605 4750. Kõik automaatvastajale tulnud teated ja küsimused salvestatakse, registreeritakse ning vajadusel neile vastatakse. Samuti saab esitada küsimusi kodulehel asuva veebivormi kaudu, teatas amet.

Veterinaararsti saabumiseni on oluline vältida võimaliku nakkuse levikut. Selleks on keelatud viia farmist välja elusloomi või korjuseid, inventari, sööta, joogivett, sõnnikut, allapanu ja teisi võimalikke nakkust edasikandvaid materjale ning jäätmeid, tuleb takistada kõrvaliste isikute sissepääs farmi ning vältida teiste loomade ja näriliste kokkupuudet elussigade või korjustega.

Lätis, Leedus ja ka Poolas on juulis diagnoositud mitu sigade Aafrika katku juhtumit. Seni Eestis sigade Aafrika katku diagnoositud ei ole, kuid 40 km ulatuses Läti piirist on kehtestatud puhvertsoon.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. August 2014, 09:43

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing