• Jaga lugu:

  Stockmannilt ootamatult kehvad tulemused

  Soome kaubamajade kett Stockmann teatas täna tegevuskasumist, mis jäi oluliselt alla analüütikute ootustele, kuna nõrk tarbijakindlus Soomes ning Vene rubla kursi langus mõjusid müügile negatiivselt.

  Stockmanni teise kvartali tegevuskasum oli 3,5 miljonit eurot, samas kui Reutersi poolt küsitletud analüütikud prognoosisid 13,4 miljoni euro suurust tegevuskasumit. Eelmine aasta samal ajal oli tegevuskasum 30,1 miljonit eurot.
  Madal tarbijakindlus Soomes ja Vene rubla nõrgenemine langetasid Stockmanni teise kvartali käivet 8,9 protsenti, 495,3 miljoni euroni. Teise kvartali aruandes teatas Stockmann, et selle aasta käive ja tegevuskasum saavad olema nõrgemad kui eelmisel aastal.
  Stockmanni juhi Hannu Penttilä sõnul on Soome jaeturul toimumas olulised muutused, mis on kontserni tulemustele negatiivselt mõjunud. „Tarbijakindlus on jätkuvalt madal ning nõudlus tööstuskaupade järele on selgelt vähenenud,” ütles Penttilä. Samas tõi ta välja selle, et Balti riikides, Rootsis ja Norras on turg olnud stabiilne.
  Majandusaruandes Stockmann Eestit eraldi välja ei too, vaid on Eesti üksused liigitanud Balti riikide ja Kesk-Euroopa alla, kuhu kuuluvad veel Läti, Leedu, Tšehhi, Slovakkia ja Poola. Selle üksuse teise kvartali käive vähenes võrreldes möödunud aasta sama ajaga 42,5 miljonilt eurolt 41,5 miljoni euroni. Üksuse tegevuskasum vähenes 1 miljonilt eurolt 0,7 miljoni euroni.
  Teise kvartali jooksul sulges Stockmann 10 Seppäla poodi. Seitse neist Venemaal, kaks Soomes ja ühe Eestis. Kvartaliga avati üheksa Lindexi poodi. Kaks Rootsis, kaks Eestis, kaks Tšehhis, üks Soomes, üks Norras ja üks frantsiispood Saudi Araabias.
  Stockmanni aktsia on Helsingi börsil langenud aasta algusest 10 protsenti.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Raadiohitid: investori kallis viga ja verelaskmine Hiinas
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.