Birjo Must • 26. august 2014 kell 8:01

Stockmanni juht pani ameti maha

Stockmanni juht Hannu Penttilä teatas, et lahkub päevapealt ametist. Algsete plaanide kohaselt pidi Penttilä juhi kohal jätkama kuni pensionile minekuni selle aasta lõpus.

Ettevõtte nõukogu esimees Kaj-Gustav Bergh, kes täidab kuni uue juhi leidmiseni tegevjuhi ametikohustusi, lükkas ümber väite, nagu oleks Penttilä ootamatult vallandatud. Samas nentis ta, et Penttiläl oli õige aeg tagasi astuda, kuna juba praegu tehakse järgmiste aastate plaane. Lisaks valmistatakse ette uut strateegiat. Penttilä töötas Stockmann Groupis üle kolmekümne aasta.

Stockmanni majandustulemused on sel aastal jäänud kõvasti alla ootusi. Teises kvartalis langes ettevõtte käive võrreldes mullu sama ajaga 8,9%, 495,3 miljonile eurole. Ka on firma pidanud sulgema mitmeid kauplusi Venemaal, Soomes ja Eestis.

Alles juunis teatas ettevõte, et kontsernis kaotatakse 180 töökohta, millest 110 töötajat koondatakse ning ülejäänud vabanevad pensionile minejate ja vabatahtlike lahkujate arvelt.

Hetkel kuum