• Jaga lugu:

  Internetis võib tõesti ruum otsa saada

  Võrguinsenerid on sel nädalal ärevil, sest internet on kasvanud kohati suuremaks kui selle ülekandeseadmestik, vahendab Wall Street Journal.

  Internetiteenuste pakkujad, korporatsioonid ja ülikoolid tuginevad kõik ühisele võrgumarsruudile, et saata veebis e-maile, videoid ja kõike muud sinna, kuhu ta peaks jõudma. See „Interneti atlas“ on aga tihenenud ning masinad teevad ponnistusi, et kõiki lehti ja andmeid üleval hoida.
  Kuigi täpset arvu on raske hinnata, on paljud tehnikud teatanud, et interneti liinide number on jõudnud üle poole miljoni piiri. Vanemad võrguruuterid tehnoloogiaettevõttelt Cisco Systemsilt ja teistelt teenusepakkujatelt ei saa tulevikus kohandamiseta enam toimida.
  Parandamine on aga lihtne – insenerid võivad osta uusi seadmeid või tõsta ruuterite mälu ja need taaskäivitada. Samas peavad paljud veebiettevõtted oma seadmeid korrastama ükshaaval ning sellise tegevuse tagajärgi on raske hinnata. Juba praegu on paljud veebisaidid korrastustööde tõttu kannatada saanud ning tulevikus võib olukord halveneda.
  Juba 90-date lõpus hoiatasid eksperdid, et süsteemid võivad lõpetada töö kui koormus järsult suureneb. Nad lihtsalt ei olnud loodud nii suureks laienemiseks. Erilisi probleeme aga sajandivahetusel ei tekkinud.
  Seekord on internetispetsialistid oma sõnavõttudes natuke ettevaatlikumad, vaatamata sellele, et interneti kasv on olnud plahvatuslik.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Robert Sarv: palun terve inimese passi
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Sportlikud, terved ja karsked inimesed on koroonapandeemia ajal pandud ebamõistliku ja -inimliku surve alla, kirjutab Emerald Legali vandeadvokaat Robert Sarv.
Balti aktsiaturud sulgusid napilt plusspoolel
Kõik kolm Balti börsi lõpetasid tänase päeva plussis ja ka Balti aktsiaindeks Baltic Benchmark sulgus eilsest 0,1% võrra kõrgemal.
Kõik kolm Balti börsi lõpetasid tänase päeva plussis ja ka Balti aktsiaindeks Baltic Benchmark sulgus eilsest 0,1% võrra kõrgemal.
Raadiohommikus: Irina Embrich võitudest, Otto Pukk 637% tõusust ning Roman Zaštšerinski koroonapassist
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Äripäeva hommikuprogramm kõneleb reedel suurtest võitjatest, aga ka koroonakriisist ja koroonapassist.
Terviseameti külmladude uuringud jätkuvad, raisku läks 3 miljonit eurot
Terviseamet andis ülevaate külmladude soojenemisest, mille tõttu läks riknema 100 000 doosi vaktsiini ja ravimit. Selgus, et kolmekordsed häiresüsteemid, mis oleksid pidanud teavitama töötajaid ja turvafirmat ladude soojenemisest, häiret õigel ajal ei edastanud.
Terviseamet andis ülevaate külmladude soojenemisest, mille tõttu läks riknema 100 000 doosi vaktsiini ja ravimit. Selgus, et kolmekordsed häiresüsteemid, mis oleksid pidanud teavitama töötajaid ja turvafirmat ladude soojenemisest, häiret õigel ajal ei edastanud.