Internetis võib tõesti ruum otsa saada

Mait Kraun 14. august 2014, 14:44

Võrguinsenerid on sel nädalal ärevil, sest internet on kasvanud kohati suuremaks kui selle ülekandeseadmestik, vahendab Wall Street Journal.

Internetiteenuste pakkujad, korporatsioonid ja ülikoolid tuginevad kõik ühisele võrgumarsruudile, et saata veebis e-maile, videoid ja kõike muud sinna, kuhu ta peaks jõudma. See „Interneti atlas“ on aga tihenenud ning masinad teevad ponnistusi, et kõiki lehti ja andmeid üleval hoida.

Kuigi täpset arvu on raske hinnata, on paljud tehnikud teatanud, et interneti liinide number on jõudnud üle poole miljoni piiri. Vanemad võrguruuterid tehnoloogiaettevõttelt Cisco Systemsilt ja teistelt teenusepakkujatelt ei saa tulevikus kohandamiseta enam toimida.

Parandamine on aga lihtne – insenerid võivad osta uusi seadmeid või tõsta ruuterite mälu ja need taaskäivitada. Samas peavad paljud veebiettevõtted oma seadmeid korrastama ükshaaval ning sellise tegevuse tagajärgi on raske hinnata. Juba praegu on paljud veebisaidid korrastustööde tõttu kannatada saanud ning tulevikus võib olukord halveneda.

Juba 90-date lõpus hoiatasid eksperdid, et süsteemid võivad lõpetada töö kui koormus järsult suureneb. Nad lihtsalt ei olnud loodud nii suureks laienemiseks. Erilisi probleeme aga sajandivahetusel ei tekkinud.

Seekord on internetispetsialistid oma sõnavõttudes natuke ettevaatlikumad, vaatamata sellele, et interneti kasv on olnud plahvatuslik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. August 2014, 08:30
Otsi:

Ava täpsem otsing