• Jaga lugu:

  Päev börsil: Vene börsid languses

  Vene börsid on tänast päeva alustanud langusega, kuna Ida-Ukraina piiril on taas suurenenud sõjalised pinged.

  Kiiev süüdistas eile Moskvat sõjalises sissetungis üle oma piiri. Venemaa agressioon tuleb pärast Minskis toimunud kõnelusi, kus Ukraina president Petro Porošenko ja Venemaa president Vladimir Putin pidasid kohtumise leidmaks lahendust praegusele kriisile.
  Rublapõhine Micex on langenud ligi poolteist protsenti, dollaripõhine RTS on 1,8 protsenti miinuses. Rubla on euro ja dollari vastu langenud 1%.
  Aasia börsid kauplesid täna miinuses. Jaapani börs langes pool protsenti, Hongkongi Hang Seng 0,7 protsenti ja Hiina Shanghai 0,6 protsenti. Jaapani börsile mõjus negatiivselt tugevnenud jeen, mis omakorda mõjutas Jaapani suurimaid eksportfirmasid. Nissani ja Toyota aktsiad langesid mõlema 1 protsent.
  Euroopas on suuremad börsid alustanud langusega. „Turud ootavad kahte esimest septembri nädalat ja keskpankade kohtumist,” ütles investeerimisfirma IG Markets turustrateeg Evan Lucas CNBC-le. Mõned analüütikud usuvad, et 4. septembri kohtumisel võib Euroopa Keskpanga president Mario Draghi teatada uuest kvantitatiivse leevendamise programmist.
  Londoni börs kaupleb 0,2% miinuses, Saksamaa börs 0,5% miinuses, Prantsuse börs on langenud 0,25%. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kaamose tegevjuht: Lätis (veel) buumi ei ole
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
Läti kinnisvaraturu viimaste aastate kasvutempo pole küll selline nagu Eestis, aga see-eest tugeva kasvupotentsiaaliga, nendib kolm aastat lõunanaabrite turul tegutsenud Kaamos Kinnisvara värske tegevjuht Taimo Murer.
"Valge" ja "musta surma" hinnad rallivad
Suhkru ja kohvi - mida mõnikord ka valgeks ja mustaks surmaks kutsutakse - hinnad on Brasiilia öökülmade tõttu mitme aasta tipptasemele kihutanud.
Suhkru ja kohvi - mida mõnikord ka valgeks ja mustaks surmaks kutsutakse - hinnad on Brasiilia öökülmade tõttu mitme aasta tipptasemele kihutanud.
Raadiohommikus: börsid ja miks energia nii kalliks muutub
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Kolmapäeval teatab teise kvartali tulemused elektroonikatööstus Harju Elekter. Ettevõtte juht Tiit Atso kommenteerib neid ja tulevikuplaane-väljavaateid Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis.
Harjumatu transpordiviis tõmbab vedude hinda alla
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.
Alles eelmisel nädalal saabus Hollandist Kaunasesse esimene konteinerite ja poolhaagistega kaubarong mööda Euroopa standardlaiusega raud­teed, nädal varem alustas Läti raudtee poolhaagiste vedu kahe suurema sadama vahel ning jäänud on veel käivitada pool­haagiseid­ vedav rong Muuga ja Kaunase vahel.