Rainer Saad • 28. august 2014 kell 7:54

Päev börsil: Vene börsid languses

Vene börsid on tänast päeva alustanud langusega, kuna Ida-Ukraina piiril on taas suurenenud sõjalised pinged.

Kiiev süüdistas eile Moskvat sõjalises sissetungis üle oma piiri. Venemaa agressioon tuleb pärast Minskis toimunud kõnelusi, kus Ukraina president Petro Porošenko ja Venemaa president Vladimir Putin pidasid kohtumise leidmaks lahendust praegusele kriisile.

Rublapõhine Micex on langenud ligi poolteist protsenti, dollaripõhine RTS on 1,8 protsenti miinuses. Rubla on euro ja dollari vastu langenud 1%.

Aasia börsid kauplesid täna miinuses. Jaapani börs langes pool protsenti, Hongkongi Hang Seng 0,7 protsenti ja Hiina Shanghai 0,6 protsenti. Jaapani börsile mõjus negatiivselt tugevnenud jeen, mis omakorda mõjutas Jaapani suurimaid eksportfirmasid. Nissani ja Toyota aktsiad langesid mõlema 1 protsent.

Euroopas on suuremad börsid alustanud langusega. „Turud ootavad kahte esimest septembri nädalat ja keskpankade kohtumist,” ütles investeerimisfirma IG Markets turustrateeg Evan Lucas CNBC-le. Mõned analüütikud usuvad, et 4. septembri kohtumisel võib Euroopa Keskpanga president Mario Draghi teatada uuest kvantitatiivse leevendamise programmist.

Londoni börs kaupleb 0,2% miinuses, Saksamaa börs 0,5% miinuses, Prantsuse börs on langenud 0,25%. 

Hetkel kuum