Separatistidel abiks Vene sõjaväelased

28. august 2014, 10:23

Niinimetatud Donetski rahvavabariigi isehakanud peaminister Aleksandr Zahartšenko teatas Vene meediale antud intervjuus, et separatistide poolel võitleb hulk vabatahtlikke Venemaalt.

"Me pole kunagi kellegi eest varjanud, et meie keskel on palju venemaalasi, nende abita oleks meil täna siin väga raske võidelda," vahendas lenta.ru separatistide juhi sõnu.

"Venemaa vabatahtlike seas on palju endisi kaadrisõjaväelasi, nemad võitlevad koos meiega, nad saavad aru, et see on nende kohus," jätkas Zahartšenko. "Enamgi veel, ütlen otsekoheselt, et meiega koos võitleb ka palju tegevsõjaväelasi, kes on siin oma puhkuse arvelt. Nad eelistavad võitlust puhkusele rannal," lisas ta.

Zahartšenko täpsustas, et Venemaa vabatahtlikke on nende hulgas kolm-neli tuhat. "Paljud on juba koju naasnud, aga suurem osa on veel siin. Kahjuks on nende seas ka hukkunuid," ütles isehakanud peaminister.

"Kiievis ja Läänes korrutatakse Venemaa sõjalisest sekkumisest, et kuidagigi õigustada neid massilisi kahjusid, mida Ukraina armee kannab juba mitmendat kuud," rääkis Zahartšenko, lisades, et Moskva ei osuta separatistidele sõjalist abi.

26. augustil teatas isehakanud juht, et nn Donetski rahvavabariik ei näe Ukraina võimudega läbirääkimistel mõtet.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. September 2014, 07:27
Otsi:

Ava täpsem otsing