• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Poliitiliselt laetud ebaõnn

  Tõsiasi, et Eston Kohvri röövimisel toimunud rüseluse jäljed on kapo versioonis tasapisi Vene poolele lähemale nihkunud, teeb Eesti haavatavaks.

  Terve mõistus ja faktid ei ole paraku need, millega Vene pool  niikuinii ülearu arvestaks, kuid kui tõsiasjad meie poolelt ­info uuendamise ja täpsustamise käigus muutuvad, ei ole see kindlasti meile kasulik.
  Kõnealuses juhtumis ei ­aita Eestit kahjuks ka eriti palju muidu kommunikatsioonis toimiv printsiip “Kes esimesena räägib, seda usutakse”. Isegi juhul, kui Eesti otsustaks selle juhtumiga seoses avaldada kogu info, mis üldse olemas, ei takistaks see Vene poolt jäämast oma versiooni juurde ja seda levitamast.
  Poliitiliselt laetud. Seetõttu jääb Kohvri röövimine kahtlemata kapo ebaõnnestumiste poolele. See pole etteheide. Ebaõnnestumisi võib ette tulla igas töös, ka kapo omas.
  Kahjuks tuleb tunnistada, et Venemaa on juba täitnud eesmärgi tekitada Eestis ebakindlustunnet ja õõnestada turvatunnet, peetagu röövimise ajastust juhuslikuks või kindlalt kavandatuks ning kaasust ennast üksikjuhtumiks või laiema plaani osaks. Juba konteksti poolest osutub intsident sabast sarvedeni poliitiliselt laetuks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Emiraatide investorid toovad New Yorgis börsile kiibitootja
Abu Dhabi investeerimisfirma Mubadala toob USAs börsile tippkiibitootja Global Foundries.
Abu Dhabi investeerimisfirma Mubadala toob USAs börsile tippkiibitootja Global Foundries.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.