9. september 2014 kell 21:00

Poliitiliselt laetud ebaõnn

Tõsiasi, et Eston Kohvri röövimisel toimunud rüseluse jäljed on kapo versioonis tasapisi Vene poolele lähemale nihkunud, teeb Eesti haavatavaks.

Terve mõistus ja faktid ei ole paraku need, millega Vene pool  niikuinii ülearu arvestaks, kuid kui tõsiasjad meie poolelt ­info uuendamise ja täpsustamise käigus muutuvad, ei ole see kindlasti meile kasulik.

Kõnealuses juhtumis ei ­aita Eestit kahjuks ka eriti palju muidu kommunikatsioonis toimiv printsiip “Kes esimesena räägib, seda usutakse”. Isegi juhul, kui Eesti otsustaks selle juhtumiga seoses avaldada kogu info, mis üldse olemas, ei takistaks see Vene poolt jäämast oma versiooni juurde ja seda levitamast.

Poliitiliselt laetud. Seetõttu jääb Kohvri röövimine kahtlemata kapo ebaõnnestumiste poolele. See pole etteheide. Ebaõnnestumisi võib ette tulla igas töös, ka kapo omas.

Kahjuks tuleb tunnistada, et Venemaa on juba täitnud eesmärgi tekitada Eestis ebakindlustunnet ja õõnestada turvatunnet, peetagu röövimise ajastust juhuslikuks või kindlalt kavandatuks ning kaasust ennast üksikjuhtumiks või laiema plaani osaks. Juba konteksti poolest osutub intsident sabast sarvedeni poliitiliselt laetuks.

Hetkel kuum